Üniversitemiz'de Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi,2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı dolayısıyla konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet COŞKUN konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. COŞKUN, konuşmasında Prof. Dr. Fuat SEZGİN'in İslam Bilim Tarihin'ne yapmış olduğu katkılarına değinen COŞKUN, SEZGİN’in Türk medeniyetinin tekrar kurulabileceğini gösterdiğini belirterek, "Fuat Sezgin içinde bulunduğu doğu bilimciler, Avrupa merkeziyetçiliğinin yanlışlığını ortaya koyarak, bilimsel ve felsefi düşünce açısında zengin olduğumuzu ortaya koymuşlardır. Buradan yola çıkarak kendi medeniyetimizi tekrar kurabileceğimizi göstererek bu psikolojiyi sağlamıştır.Onun hayatını okuduğumuz zaman herkesin etkilenebileceği ve mümtaz bir yaşam sürdürdüğünü görüyoruz. Kendi ifadesinde 'Ben ömrümü bu toprakların insanlarının iliklerine kadar zerk etmiş aşağılık kompleksini yenmeye adadım' demiştir ve gerçekten yüzyıllarca kendimize baktığımız zaman Türk ve Müslüman milletlerden bir şey olmayacağı öğretilmiştir. Bu oryantalist söylemler iliklerimize kadar işlemiştir. Böyle yazan kitaplar size zerk ettiği zaman ve bir şey olamayacağını düşündüğünüz zaman hiç bir şey olamazsınız. " dedi.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat KÜÇÜKUĞURLU'nun Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'a hediye takdimi ile sona erdi.