TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (2022 Yılı 1. Çağrısı)

TÜBİTAK BiGG 2022/1 çağrısı iş fikri ön başvuruları 24 Ocak 2022 tarihinde alınmaya başlanmış olup 1 Nisan 2022  tarihine kadar 63 uygulayıcı kuruluş tarafından alınacaktır.

Bu kapsamda; ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK’ın “1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG)” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinizi 200.000 TL ön ödemeli hibeyle desteklemektedir.

İş fikri ve iş planı başvuruları TÜBİTAK tarafından belirlenen Uygulayıcı Kuruluşlar ve Uygulayıcı Kuruluşların işbirliği yaptığı kuruluşlar tarafından alınacaktır. BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile altı tematik alanda iş fikri başvurularını kabul edecekler. Uygulayıcı Kuruluşlar ve tematik alanlar 2022-1 BİGG Çağrısı Dokümanında belirtilmiştir. Çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvuru yapabilir, program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "Kanvas İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb.  iş fikrinden şirket kurulum aşmasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentörlük hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Detaylı bilgi için TÜBİTAK web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Erzurum Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Zemin Kat
Ömer Nasuhi Bilmen Mah. Havaalanı Yolu Cad.
No:53  25050 Yakutiye/Erzurum