Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar ETÜ Kampüsünde Toprakla Buluştu

Milli Ağaçlandırma Gününde Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Kampüs yerleşkesinde bulunan Konukevi karşısında düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra, Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Aynalı, Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşun temsilcisi, üniversite mensupları ile öğrenciler katıldı.

Gelecek kuşaklara çevre bilinci aşılamak, toplumun tüm kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla ülke çapında düzenlenen etkinlikler kapsamında Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve ETÜ iş birliğiyle toplamda 1200 adet çam, huş, karaağaç ve akçaağaç fidanı toprakla buluştu.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Ayatay, ormanların ekonomik, ekolojik ve sosyal yönden büyük öneme sahip olduğunu belirterek; “Kurumumuz ile ETÜ arasında yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde bulunduğumuz yerleşkede bu sene içerisinde 4000 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Ayrıca rektörümüzle yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde önümüzdeki yıllarda da buradaki yeşillendirme çalışmalarımız devam edecektir. Bugün ilimizdeki diğer lokasyonlardaki çalışmalarla beraber bölgemiz genelinde 140000 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar daha yeşil bir Türkiye için olacaktır. Dikeceğimiz fidanları, geleceğe nefes olarak bırakıyoruz. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ayatay’ın ardından konuşan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, kültürümüzde ağaç dikmenin çok önemli bir yer tutuğunu ifade ederek; “Kadim kültürümüzdeki kıyamet kopsa bile elinizdeki fidanı dikin düsturu ağaç dikmenin önemini açık bir şekilde gösteriyor. Aslında bu düstur ile belki de dünya yok olurken bile ağaç dikmenin en hayırlı ve en güzel işlerden biri olduğu vurgusu yapılıyor. Ağaç öyle bir varlıktır ki sadece dalından, meyvesinden, çevresinden istifade etmiyoruz. Aynı zamanda tabiatın güzelleşmesinde, dünyanın daha yaşanılır bir hale gelmesinde, havanın temizlenmesinde, yağmurun yağmasında ve iklimin düzenlenmesinde de oldukça önemli bir rol oynuyor. Sözlerimi tamamlarken bu organizasyonun gerçekleştirilmesindeki önemli katkılarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Gelecek nesillere iklim krizlerin yaşanmadığı yeşil bir dünya bırakmak temennisiyle katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Aynalı düzenlenen etkinliğin ülkemiz için çok kıymetli olduğunu vurgulayarak; “Bugün çok hayırlı bir etkinliğe hep beraber şahitlik yapıyoruz. Sizlerle birlikte bu etkinliği yapmanın da mutluluğunu duyduğumu ifade etmek istiyorum. Rektör hocamızın dediği gibi biz hakikaten öyle bir dinin mensubuyuz ki kıyamet kopsa dahi ağaç dikiniz diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz bunu bir emir telakki ediyoruz ve bunu uygulamak için de yoğun gayret sarf ediyoruz. Bugün burada fidanları dikeceğiz ancak başıboş bırakmayacağız. Diktiğimiz fidanların bakımını, sulamasını, tutup tutmadığını kontrol edeceğiz. Bu vesileyle etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına, etkinliğin öğrencilerle birlikte gerçekleşmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün; “Diktiğimiz fidanlarımız inşallah çocuklarımızla birlikte büyüyecekler. Tabii biz devlet memuruyuz. Erzurum'dan bir gün muhakkak ayrılacağız. Ancak Erzurum'a on yıl sonra, yirmi yıl sonra geldiğimiz zaman bu yoldan geçtiğimizde ağaçların büyüdüğünü görmek inşallah hepimize nasip olur. Dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğümüz de çok değerli bir görevi icra ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik fidanların dikilmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 11.11.2022