ETÜ’nün 65 Öğrenci Projesine TÜBİTAK’tan Destek

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların sonuçlarına göre Erzurum Teknik Üniversitesi %71’lik kabul oranıyla önemli bir başarıya imza attı.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini akademik danışmanlar eşliğinde araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürü kazandırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na 2023 yılının ikinci döneminde 91 projeyle başvuru yapan ETÜ, %71’lik kabul oranıyla 65 projesine destek almaya hak kazındı.

Edebiyat Fakültesinden 10, Fen Fakültesinden 15, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden 10, Sağlık Bilimleri Fakültesinden 24 ve Spor Bilileri Fakültesinden 6 olmak üzere toplamda 65 projeye TÜBİTAK tarafından aylık 9 bin TL burs desteği sağlanacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına yapılan başvuru sayısının her geçen dönem artmasından memnun olduklarını dile getirerek: “2022 yılının ilk döneminde 21 projemize destek almıştık. Ancak bir yılda kat ettiğimiz mesafe bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Nitekim bu kadar kısa bir sürede başvuru sayımızın yaklaşık 5 kat artış sağlaması ve kabul alan proje sayımızın 3 kat artması önemli bir başarıdır. Ayrıca ülkemiz genelinde 16694 proje başvurusu yapılırken bunların %51’i yani 8900’ü kabul edildi. Bizim kabul oranımızın ise %70’ler seviyesinde olmasını da ayrı bir başarı olarak değerlendiriyorum. Bu süreçte gerek başvuruda bulanan gerekse de destek almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 22.03.2024