ETÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (ETÜSBED) TRDİZİN’de

2015 yılında Erzurum Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde dönemin Enstitü Müdürü Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu tarafından kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (ETÜSBED), 9 Mart 2023 tarihi itibariyle TRDİZİN indeksindeki yerini almıştır.

Sekiz yıllık faaliyet sonucunda TRDİZİN’deki yerini alan ETÜSBED’in ilk editörleri Prof. Dr. Uğur Akbulut, Prof. Dr. Kemal Bakır ve Prof. Dr. Abdulkadir Kaya’dır. 2018 yılında Enstitü Müdürlüğüne Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü’nün atanmasıyla derginin editörlüğü Doç. Dr. Mehmet Akif Gözitok ve Doç. Dr. Oğuzhan Ekinci tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Bu süreçte dergi ülkemizin önemli akademik yayın platformlarından olan Dergipark’a kabul almış, ulusal ve uluslararası bazı indekslerce taranmaya başlanmıştır.

Ekim 2020’de yayımlanan 11. sayıdan itibaren derginin editörlük görevi Dr. Öğr. Üyesi Murat Bahadır ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bingöl’e tevdi edilmiştir. Bu sürede derginin geliştirilmesi ve başkaca indekslerce taranması için pek çok düzenleme yapılmış ve dergi ERIH PLUS ve DRJI gibi uluslararası indekslerdeki yerini almıştır. 2023 yılında Doç. Dr. Zeynep Karaca ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Kılıç editörlüğünde yayın hayatına devam eden ETÜSBED, ERIHPLUS ve uluslararası alan indeksi olan MLA’da taranmaya başlaması ile “Uluslararası Alan İndekslerinde Taranan Dergi” statüsüne ulaşmış ve 9 Mart 2023 tarihi itibariyle ülkemizin en önemli dizinlerinden olan TRDİZİN tarafından indekslenmeye başlanmıştır.

ETÜSBED’in TRDİZİN tarafından indekslenmeye başlamasına ilişkin değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak; “Sosyal bilimlerin İktisat, İşletme, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı alanlarındaki birikime katkıda bulunacak, özgün ve bilimsel yöntemlere uygun çalışmaları yayınlamayı kendine amaç edinen ETÜSBED’in TRDİZİN’deki yerini almasından büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Başta Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu hocamız olmak üzere katkı sunan tüm arkadaşlarımızı tebrik ederim. Bahar ve güz dönemlerinde olmak üzere yılda iki defa yayımlanan dergimizin bugün itibariyle yayın indirilme sayısı 400.000’e yaklaşmıştır. Bu sayı, dergide yayınlanan çalışmalara gösterilen ilginin ve yayın kalitesinin somut bir göstergesi niteliğindedir. Erzurum Teknik Üniversitesi olarak nitelikli bilimsel çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yaymak konusundaki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.” şeklinde konuştu.