ETÜ MUCİTPARK Bilimi Eğlenceye Dönüştürdü

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi’nin düzenlediği 2. Stem Günleri Erzurumluların yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Stem Günlerinde çocuklar aileleriyle birlikte ahşaptan sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapımından insansı robot ve otonom cihaz üretimine 14 farklı stantta birçok etkinliğe katılarak eğitmenler eşliğinde hem eğlendi hem de öğrendi. Aynı zamanda ETÜ Teknoloji takımları tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının da sergilendiği etkinlikte ziyaretçiler araçları inceleyerek merak ettiği sorulara cevap buldu.

Birbirinden renkli ve ilgi çekici deneylerin gerçekleştirildiği stantlarda bilim yolculuğuna çıkan yetişkinler ise ekzotermik reaksiyon, ışık enerjisi, asit baz, rüzgar enerjisi ve karbondioksit deneylerine katılarak atölye çalışmalarını deneyimleme fırsatı yakaladı.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, etkinliğin bilimsel farkındalık açısından çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Stem Günlerini beklentilerimizin çok daha üzerinde bir katılımla gerçekleştirdik. 10 bine yakın çocuğumuz ebeveynleriyle birlikte deneylere katılırken toplamda 30 bine yakın ziyaretçi stantlarımızı gezdi. Çocuklarımızın bu heyacını yaşaması bizler için büyük bir mutluluk oldu. Ayrıca iki gün süren etkinlikte MUCİTPARK’ta eğitim alan öğrencilerimiz 3 Boyutlu Modelleme, Kodlama, Bilgisayar Oyun Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım olmak üzere 4 kategoride düzenlediğimiz yarışmalarda hünerlerini sergiledi. Bu süreçte 540 öğrencimiz ön elemelere katıldı. 221’i yarı finale yükseldi. Bugün ise 63 öğrencimiz kabiliyetlerini jürilerimizin beğenisine sundu. Önümüzdeki günlerde bu yarışmaların da galipleri belli olacak ve ödüllerini takdim edeceğiz. Geleceğimizin bilim insanları ve liderleri olan çocuklarımız için düzenlediğimiz etkinlik sürecinde bizlere her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 20.05.2024