Erzurum Teknik Üniversitesi’nden 4 Madalya Birden

Erzurum Teknik Üniversitesi akademik başarılarının yanı sıra sportif başarıyla da dikkat çekiyor.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından 5-7 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenen "Short Track Federasyon Kupası 1” müsabakası farklı şehirlerden toplam 92 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Çeşitli kategorilerde kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışların son gününde madalyalar sahiplerini buldu.

Erzurum Teknik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü üçüncü sınıf öğrencimiz Tunay Şimşek turnuvada “Türkiye Erkekler” ve “Türkiye Senior Erkekler” kategorilerinde gümüş, 3000m Bayrak Yarışında ise altın madalya kazandı. Öğrencimiz turnuvada elde ettiği başarıyla önümüzdeki süreçte Hollanda’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Spor Bilimleri Fakültesi birinci sınıf öğrencimiz Miraç Gülrenk ise 11-14 Şubat tarihleri arasında Trabzon’un Haldizen Yaylası’nda düzenlenen ve toplamda 59 sporcunun katıldığı “Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası” müsabakalarında kendi kategorisinde bronz madalya kazandı. Erzurum Teknik Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 15.02.2021