19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Bülent Çakmak mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçnlik ve Spor Bayramı’nın 102. yılını kutlamanın haklı gururu içindeyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da necîp Türk Milletinin hürriyet mücadelesi için başlattığı bağımsızlık savaşı, milletimizin azim ve kararlılığıyla baştan başa bütün yurda yayılmış ve zaferle sonuçlanmıştır.

Şüphesiz ki istikbâlin güvencesi olan gençlerimiz, taşıdıkları ümit ve heyecanla hem toplumumuzun hem ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir role sahiplerdir. Bu nedenle gençlerimizi bilim ve sanatın gölgesi altında ahlâkî değerlerle donanmış bir şekilde yetiştirmek en önemli görevlerimizden biridir. Nitekim geleceğimizi sırtlayarak daha aydınlık ve müreffeh günlere ulaşmamızı sağlayacak olan da gençlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hepsine rahmet diliyorum.