Üniversitemiz TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Öğrenci Araştırma Projeleri İle TRT Erzurum Radyosuna Konuk Oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile "2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında Üniversitemiz öğrencileri tarafından sunulan toplam 35 araştırma projesi destek alarak dikkatleri üzerine çekti.

Üniversite öğrencilerimizin bu başarısı TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan Genç Yaşam programında gündeme alındı. Projeler hakkında değerlendirme yapmak üzere Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi Meltem Gör Bölen ve Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri İlyas Aktaş, Muhammed Ali Karapınar ve Faik Cankurtaran Genç Yaşam programına konuk oldular. Programda Üniversitemizin TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci araştırma projesi sayısı başarısı ile öğrencilerimizin TÜBİTAK’tan destek alan; Dr. Öğr. Üyesi Ali Ünlütürk danışmanlığında hazırlanan "Zirai Zararlılarla Mücadelede Kullanılan Quadcopterler İçin Yerli Uçuş Elektronik Donanım Kartının Tasarımı Ve Uygulaması" ve Dr. Öğr. Üyesi Meltem Gör Bölen danışmanlığında hazırlanan "Hiperhidroz Hastalığının Tedavisi İçin İyontoforez Yönteminin Uygulanacağı Prototip Bir Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi" başlıklı projeleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.