Rektör Çakmak, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenine Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla Erzurum Valiliği tarafından anma töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, kurum yöneticileri, STK temsilcileri şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Havuzbaşında yer alan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören kapsamında 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi ve ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program sona erdi.

Gerçekleşen törenin ardından Vali Okay Memiş, Rektör Bülent Çakmak ve il protokolü Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na katılarak öğrenciler tarafından okunan şiirleri dinledi. TSK adına Yüzbaşı Salih Ildırı’nın yaptığı konuşmayla devam eden program, öğrencilerin Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirilmesiyle sona erdi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 10.11.2021