ETÜ’nün Madde Bağımlılığına Yenilikçi Çözüm Üreten Projesi TÜBİTAK Tarafından Destek Almaya Hak Kazandı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayara Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Bayğın’ın yürütücülüğünü yaptığı "Oct Görüntüleriyle Bağımlılık Tespiti: Metamfetamin ve Eroin Kullanımının Tahmin Edilmesi" isimli proje TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Uyuşturucu bağımlılığının tespit edilmesi ve tedavi sürecine ilişkin yenilikçi yöntemler sunan projenin danışmanlığını Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şengül Doğan ve Doç. Dr.  Türker Tuncer yaparken Erzurum Şehir Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalından Uzm. Dr. Nilifer Gürbüzer, Biyokimya Anabilim Dalından Alev Lazoğlu Özkaya ve Oftalmoloji Anabilim Dalından Uzm. Dr. Bahadır Utlu ile ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nursena Bayğın araştırmacı olarak yer alıyor.

Geliştirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Bayğın, Optik Koherens Tomografi görüntüleme teknolojisini kullanarak metamfetamin ve eroin kullanımının erken tespitine yönelik yenilikçi bir yaklaşım sunduklarını ifade ederek: “Projemiz 36 ay sürecek ve 1.7 milyon TL bütçe desteği sağlanacak. TÜBİTAK 1001 programı, temel araştırma projelerini desteklemekte ve son dönemde yaklaşık %15'lik bir kabul oranına sahip. Bu zorlu süreçte başarılı olan projemizin, bağımlılıkla mücadele alanında önemli bilimsel katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 11.09.2024