ETÜ’de “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” Temalı Çalıştay Düzenlendi

Erzurum Teknik Üniversitesi, İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ve TÜSİAD iş birliğinde düzenlenen “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” temalı çalıştay ETÜ Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İpekyolu Sanayi Ve İş Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Boyner ve yaşları 18-30 arası, çoğunluğu öğrenimine devam eden öğrenciler olmak üzere, mezun/çalışan gruplarını da içeren gençler katıldı.

Çalıştayın açılış evresinde konuşma yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, çalıştayın önemine vurgu yaparak “Türkiye’nin geleceğinin inşasında benimseyeceği yeni kalkınma anlayışı için bir yol haritası önerisi içeren bu çalışma kapsamında bir seri gençlik buluşması planlanmaktadır. Çalıştay formatında gerçekleştirilecek bu buluşmaların amacı, Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa projesi hakkında gençler nezdinde farkındalık oluşturulması; Türkiye’nin geleceğinin inşasında gençlerin fikirlerine başvurulması, gençlerin gelecek planlaması, iş hayatlarının yönlendirilmesi ve kariyer planlamasıdır. Bu bağlamda şunu ifade etmek isterim ki, gençlerimizin geleceğini inşa ederken öğrenci ve mezun arkadaşlarımızın kıymetli görüşleri bizler için yol gösterici olacaktır” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 23.05.2022