ETÜ’de Dünya Kadınlar Gününe Özel Kutlama

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üniversitede görev yapan kadın personelleri ziyaret edip günün anlam ve önemine ithafen hediye takdim etti.

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim: “Kadın personelimizin motivasyonunu artırmak için geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimize bu yıl da devam ettik. Kadın ve erkekler birbirinin ikamesi değil tamamlayıcısıdır. Geçtiğimiz günlerde de üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlediğimiz Kadın Yöneticiler Ortak Akıl Toplantısında bu konuyu da gündeme getirdik. Kadınlarımızın emek verdiği, içinde bulunduğu her işin güzel olduğunun bilincindeyiz.  Küçük bir pozitif ayrımcılıkla düzenlediğimiz bu etkinlik vesilesiyle tekrar tüm kadınların gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kadınların varlığını dar kalıplara sıkıştıran tüm klişeleri bir tarafa bırakıp, kadının hayatın tüm katmanlarında yer alması gerektiğine inandığını belirten Rektör Bülent Çakmak: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın her yerinde kadınların anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün. Biz de tasarlayan, üreten ve karar mekanizmalarında etkin yer alan tüm kadınların emeğinin yaşamın her alanında görünür olmasını temenni ediyoruz.  Bu vesileyle başta aziz şehitlerimiz ile gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere bulunduğu ortama zarafet, letafet ve nezaket katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, üniversitemizde düzenlenen bu anlamlı etiklikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 9.03.2022