ETÜ Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı oldu.

Ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmak amacıyla hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlarken, üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hala getirmeyi hedefliyor.

Çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için ülkemizin önde gelen firmaları tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan dersleri kapsayan Sektör Kampüste Programı, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversitelerin içine dahil edilmesiyle kurumların karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunacak.

Program kapsamında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Büyük Veri Teknolojileri, Doğal Dil İşlemeye Giriş, Gömülü Sistem Geliştirme ve Entegrasyonu, Makine Öğrenimi ve Uygulamaları, Sistem Mühendisliğine Giriş ve 3D Eklemeli İmalat Teknolojileri dersleri verilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, projenin kısa sürede etkisini göstereceğine inandığını belirterek: “Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine ülkemizin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkânı sunuluyor. Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak 151 seçmeli ders, sektördeki en iyi 40 firmada çalışan uzmanlar tarafından verilecek. Eğitim dönemi sonrasında, dersi alan öğrencilerin yüzde 5’i ise staj programı için değerlendirmeye alınacak ve başarılı olan öğrenciler stajını söz konusu kuruluşlarda yapacak. ETÜ olarak ülkemizin önde gelen markalarının yer aldığı böylesine önemli bir projeye paydaş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk Etapta Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde 6 ders ile başladık. İlerleyen dönemlerde diğer fakültelerimiz de sürece dahil olacaktır. Bu vesileyle projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 15.09.2023