ETÜ Paydaşlığında Düzenlenen DAKAF-22’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinatörlüğünde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF-22) Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile bölge üniversitelerinin paydaşlığında kapılarını ziyaretçilerine açtı.

“Yetenek Her Yerde” Sloganıyla Üniversiteli gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen bölgesel kariyer fuarlarının Doğu Anadolu Ayağı, Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve ETÜ ile birlikte 8 bölge üniversitesinin paydaşlığında başladı.

Kamu ve özel sektörde ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren 250’den fazla firmanın stant açtığı DAKAF-22 ‘de üniversite öğrencileri kariyer planlamalarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli bilgilendirme toplantılarına katılacak, atölye çalışmaları yapacak ve firma yetkilileriyle bir araya gelerek iş ve staj mülakatı tecrübesi elde edecek.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan ETÜ Rektörü Bülent Çakmak,” Üniversiteli gençlere yeni kapılar açacak böylesine önemli bir etkinliğin paydaşı olmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki bu fuarlar üniversiteler ve iş dünyası arasındaki iletişim köprüsünü güçlendirecek ve yetişmiş insan kaynağının ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara aktarılmasına vesile olacak. İlk saatlerinden itibaren yoğun katılımın olduğu DAKAF-22’nin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Recep Tayip Erdoğan Fuar Merkezinde 7-8 Mart tarihlerinde 2 gün boyunca  sürecek etkinliğin açılış törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum AK Parti Milletvekili Selami Altınok Erzurum Valisi Okay Memiş, Ağrı Valisi Osman Varol, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Murat Kuruyer, YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Erzurum’un idari ve siyasi erkanı, çok sayıda kurum, kuruluş, firma yetkilisi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 7.03.2022