ETÜ Kristal Genç Girişimcilere Desteğini Sürdürüyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimciler için danışmanlık, mentörlük ve altyapı hizmetleri sağlayan Kristal Girişimcilik Merkezi 2 projeyi daha hayata geçirdi.

Faaliyete girdiği günden itibaren oluşturduğu yatırımcı ve mentör ağının yanı sıra girişimcilere sağladığı tam donanımlı prototipleme atölyesi ve ergonomik çalışma alanlarıyla bölgedeki girişimcilerin gözdesi haline gelen ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi’nde iş fikirlerini hayata geçiren Muhammed Canhakan Bodur, KOSGEB İleri Girişimcilik Programı kapsamında destek alırken, Oğuzhan Tuvanç ise KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Otonom Prob İstasyonu projesi ile fotodiyotların akım voltaj ve kapasitör voltaj karakteristiklerin ölçümünü, geleneksel yöntemin aksine dijitalleşen çağa uygun olarak yapmayı hedeflediklerini aktaran Bodur; “Geliştirdiğimiz proje ile ölçümler daha gerçekçi, hassas ve stabil hale gelecektir. Bu ölçümler günümüzde geleneksel yöntemlerle yapılmakta ve günlerce sürmektedir. Yeni dijital sistemle bu süre saatlere indirgenmiş olacak. Ayrıca yeni sistem kullanışlı ara yüzü ile daha fazla müdahale edilebilir olacak ve kullanıcı dostu olması ile ön plana çıkacaktır” dedi.

Elektrikli bisikletlere yönelik geliştirilen AI-Bike Sürüş Yönetim Sistemi projesiyle çeşitli yazılımsal ve donanımsal çözümlerle bu tür bisikletlerin daha verimli ve daha ulaşılabilir hala getirilmesini amaçladıklarını söyleyen Tuvanç ise; “Ortaya koyduğumuz iş fikrimizle elektrikli bisikletlere yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Bunu yaparken yapay zekâ entegrasyonuyla hem güç yönetim sistemini hem de sürüş sistemini insan etkisi açısından minimize edecek ve daha etkin bir sürüş ile daha verimli enerji kullanımı sağlayacağız” diye konuştu.

Geliştirilen projelere ilişkin değerlendirmede bulunan Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Kağan Koray Ayten, ETÜ olarak bölgesel girişimcilik ekosistemine iki değerli tekno girişim firması kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, yenilik odaklı girişimcilere destek olmaya ve onların hayallerini gerçekleştirmek için tüm imkanlarını kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 23.11.2022