ETÜ Kampüsünde Yeşillendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) kampüsünde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Her yıl düzenli olarak yapılan fidan dikim etkinliği kapsamında; armut, elma, erik, dut, vişne ve kiraz olmak ürere 120 meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Birol Soysal, Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Ülkemizde bu yıl meydana gelen sel ve orman yangınlarının herkesi derinden üzdüğünü belirten Rektör Bülent Çakmak: “Yaşanan felaketlerin ardından ormanların tüm canlılar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu doğrultuda üniversite kampüsümüzü yeşillendirme çalışmalarına hız vermiş durumdayız. Bugün burada toprakla buluşan fidanlar yıllar sonra hepimizin ciğerine dolan temiz havanın kaynağını oluşturacak. Hem kampüsümüzün güzelleşmesi hem de şehrimizin yeşil alanlarının çoğalmasına vesile olacak bu etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, fidanlara ilk can suyunun verilmesiyle son buldu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 16.09.2021