Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz Projesinin Erzurum Oturumu ETÜ’de Düzenlendi.

Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen "Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesinin Erzurum oturumu Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi amacıyla AB Delegasyonunun desteğiyle 2020 yılından beri devam eden proje kapsamında Erzurum’un da aralarında bulunduğu 35 ilde yürütülen faaliyetler ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın tanınırlığını artırmak ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının arttırılması hedefleniyor.

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe ETÜ Genel Sekreteri Doç Dr. Tuba Yetim, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kılıç, Erzurum Yeni Medya Derneği Başkanı Gamze İspirli ve Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Sevim Çebi ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Proje Sorumlusu Ayşen Karakulak, projeye ilişkin kapsamlı bir sunum yaparak; “Projemiz Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. İzleme çalışması; ulusal ve uluslararası yasaların uygulanıp, uygulanmadığını kamu kurumları nezdinde nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu belirten bir izleme çalışması yapıyoruz. Sonuçlar bilimsel formatta analiz edilecek. Her ilden farklı sonuç alıyoruz” dedi.

Program, Doç. Dr. Nazan Kahraman’ın Şiddetin Dili ve Medyada Eşitlikçi Bir Yaklaşım konulu seminerinin ardından katılımcıların ve uzmanların fikir alışverişi ile sona erdi.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 29.06.2022