ETÜ, Sudan’da Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na Katıldı

Türkiye’deki Üniversitelerde öğrenim görmek isteyen Sudanlı öğrencilere yönelik Hartum Büyükelçiliğimizin destekleri ve Sudan Eğitim Müşavirliğimizin koordinasyonunda, Sudan Eğitim Bakanlığı, Sudan Yükseköğretim Bakanlığı ve Al-Neelain Üniversitesi iş birliği ile 05-12 Mart 2023 tarihleri arasında Sudan'ın Hartum eyaletinde düzenlenen "Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı"na Üniversitemizi temsilen Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Eyüphan Manay ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Uğur Ayık katılım sağlamıştır.

Tanıtım fuarına Üniversitemizin yanı sıra Türkiye’den 9 özel ve devlet üniversitesi de iştirak etmiştir. Söz konusu fuar kapsamında Hartum eyaletindeki çeşitli liselere ziyaretler gerçekleştirilmiş, Üniversitemizin tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca Hartum’da bulunan Al-Neelain Üniversitesi, Bahri Üniversitesi ve Sudan Teknoloji Üniversitesi ile Üniversitemiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ikili iş birliği protokolü (Memorandum of Understanding - MoU) ve üniversiteler arasında öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan Erasmus+ KA171 ikili anlaşmaları imzalanmıştır.

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, Sudan Türk Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu ve Sudan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Gökhan Bozbaş’a fuar boyunca Üniversitemize gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.