Erzurum Kış Bilim Festivali Başladı

Doğu Anadolu’nun en büyük bilim merkezi olan Bilim Erzurum, düzenlenen Kış bilim Festivaliyle resmi açılışını yaptı.

İlk ve orta öğretim düzeyi başta olmak tüm yaş grupları ile bilimi ve bilimsel düşünceyi buluşturmayı hedefleyen Bilim Erzurum, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) yanı sıra çok sayıda kurumun paydaşlığında düzenlenen Kış Bilim Festivaliyle resmi açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 15 Bilim Merkezinin stant açtığı Festivale AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, T3 Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam ile farklı yaş gruplarından çok sayıda çocuk ve genç katıldı.

Programın açılış konuşmalarının yapılmasının ardından, havacılık ve uzay, astronomi, teknoloji, matematik ve doğa bilimleri atölyeleri ile iletişim, robotik, otomotiv, finans, enerji ve tıp teknolojileri temalarına sahip sergi alanını gezen heyet, daha sonra 7-14 yaş grubu çocuklarla sohbet ederek yaptığı deneyler ve geliştirdiği cihazlar hakkında bilgi aldı.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 25.02.2022