Dr. Metin Aydar'ın Eserine Biyografi Ödülü

Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Metin Aydar, "Kızıl Elma'ya Adanmış Bir Ömür: Merzifonlu Kara Mustafa Paşa" adlı eseriyle ülkemizin en prestijli edebiyat ödülü olan "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri kapsamında biyografi dalında ödüle layık görüldü.

Dr. Metin Aydar'ın, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hayatına dair kaleme aldığı bu biyografik eser, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda biyografi kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Eser, Türk tarihine ve kültürüne önemli bir katkı sunarken, Aydar'ın akademik birikimi ve derin araştırmalarıyla öne çıkıyor. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yapılan açıklamada, ödüllerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle sahiplerine takdim edileceği bildirildi.