Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde ve Erzurum Teknik Üniversitesi ile bölge üniversitelerin paydaşlığında düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF-22) sona erdi.

Recep Tayip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğe ETÜ, Atatürk Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi Muş Alparslan Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden 10 binlerce öğrenci katıldı.

Üniversite öğrencileri, 300’e yakın kamu ve özel sektör kuruluşu ile KOBİ’lerin stant açtığı fuarda iş ve mülakat tecrübesi edinirken kendilerini tanıtma fırsatı yakaladı.

Fuarın son gönünde ETÜ adına yer alan birimleri ve TEKNOFEST takımlarını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal etkinlikte görev alan akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Üniversite-kamu-sanayi iş birlikleri için fuara katılan birçok kamu kurumu ve özel şirket temsilcisiyle temasta bulunan Rektör Çakmak, fuarın son günün 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk gelmesi nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı standa bulunan kadın çalışanlara çiçek taktim etti.

Son olarak ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu’nun Akademik Hayat ve Kick Boks Dünya Şampiyonluğuna Hazırlık Süreci” başlıklı seminerine katılan Rektör Çakmak, DAKAF-22’nin binlerce gence dokunduğunu ifade ederek: “Üniversiteli gençler, çok önemli tecrübeler kazandı. 2 gün süren etkinlikler boyunca eğlenceli vakit geçirirken, çeşitli sektörde faaliyet gösteren firmaları tanıma ve kendilerini tanıtma şansı yakaladılar.  Bu vesileyle tekrardan bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 8.03.2022