Bilim Fest Erzurum Binlerce Gence Dokundu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi İşbirliğinde, ETÜSEM ve Bilim Erzurum koordinatörlüğünde Bilim Fest Erzurum etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğin açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Prof. Dr. Birol Soysal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin ile çeşitli kurum temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Bilim Fest’in Erzurum ve bölgesi için son derece önemli olduğunu ve şehrin gelecekte düzenlenecek TEKNOFEST’lere ev sahipliği yapabilmesi için tecrübe niteliğinde olacağına inandığını söyledi.

Rektör Bülent Çakmak’ın açılış konuşmasının ardından protokol ve katılımcılar stantları gezerek yapılan deneyler ve geliştirilen projeler hakkında gençlerden bilgi aldı. Etkinlik, ilk iki gününde yaklaşık 5000 katılımcıyı ağırlarken öğrenciler fizik, kimya ve biyoloji ile ilgili birçok alanda eğlenerek keşfetme ve öğrenme fırsatı yakaladı.

Ayrıca etkinlikler kapsamında Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak tarafından “Uzay Bilimlerinde 2023 Vizyonu: Doğu Anadolu Gözlemevi”, Teknoloji ve Yazılımcı Menajeri Gülşah Akın ve Marka Danışmanı Duygu Birecikli tarafından “Teknolojide Şimdi Neler Oluyor” konferansları gerçekleştirildi. Konferansların ardından Nahçivan Devlet Üniversitesi Konservatuarı Buta Enstrümantal Grubu tarafından konser verildi.

Etkinliğin son gününde Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonunda T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Ömer Kökçam gençlerle bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda T3 Vakfı ve Teknofest” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Bilim Fest Erzurum etkinliği yaşları 13 ile 20 arasında değişen yarışmacıların saatleri 200 km hızı bulan dronlarla gerçekleştirdiği yarışlarla son buldu.

Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü 8.11.2021