Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonu ile kamu ve özel sektördeki staj ve işe alım süreçleri Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı platformları üzerinden yürütülmektedir.
Yetenek Kapısı platformunda, işverenler tarafından üniversitemiz öğrenci ve mezunlarına yönelik iş ve staj ilanları günlük olarak yayınlanmaktadır. Kariyer Kapısı platformunda ise “Ulusal Staj Programı” kapsamında öğrencilerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanması sağlanmaktadır. Bu program kapsamında,
Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğundan bu öğrencilerde bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARPAM) öğrencilerin üniversiteye başladıkları andan itibaren kariyer yolculuklarında destekleyici bir rol üstlenmektedir. Bu amaçla “Mentörlük Programı” ile öğrencilerin (mentee), özel sektör ve akademik alanlarda çalışmakta olan uzmanlar (mentör) tarafından kariyer yolculukları boyunca takip edilmesi ve desteklenmesi sağlanmaktadır.
Mentörlük programı, menteelerin sahip oldukları güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmelerini, motivasyon ve performanslarını yükseltmelerini, kariyer yaşamlarında karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma becerileri kazanmalarını amaçlamaktadır. Program her bir mentee için bir dönem sürmektedir. Program bitiminde menteelerin katılım belgesi alabilmeleri için aşağıda yer alan formları doldurup merkezimiz e-posta adresine (kariyermerkezi@erzurum.edu.tr) iletmeleri gerekmektedir.
Mentör; farklı meslek dallarında özel sektör ve akademik alanda çalışmakta olan; bilgi ve kariyer yaşamı deneyimlerini menteelere aktaran uzman kişidir.
Mentee; ilgi, yetenek ve değerlerinin farkında olma, farklı iş alan ve olanaklarını tanıma, kendine uygun olan yolu belirleme konularında istekli ve gelişime açık olan kişidir.
Bu doğrultuda Mentörlük Programı’na seçilen menteeler, mentörlerinin rehberliğinde kariyer yolculuklarını şekillendirme fırsatı bulmaktadır. Mentee Başvuru Koşulları;
Menteelik başvuruları Yetenek Kapısı platformunun "Etkinlikler "sekmesinden alınmaktadır.
Öğrenci ve mezunlarımızın kariyer yaşamları boyunca,
faaliyetleri planlama ve kariyer kararı verme süreçlerinde kariyer psikolojik danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Yetenek Kapısı platformunda bulunan "Kariyer Danışmanlığı"sekmesinden randevu alınabilmektedir.
Kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarında çalışan profesyonelleri, öğrenci ve mezunlarla bir araya getirmeyi hedefleyen bölgesel Kariyer Fuarları organize edilmektedir.
Kariyer Planlama dersi ile üniversite yaşamına yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin kariyer farkındalığının artırılması ve kişisel, sosyal ve akademik alanlarda gelişim süreçlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından üniversite öğrencilerine kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen video ders içeriklerine ytnk.tv platformu üzerinden erişim sağlanmaktadır.
Kamu, özel sektör ve akademik alanlarda çalışan uzman kişilerce; öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik alanlardaki bilgi ve beceri gelişimini destekleyici seminer ve söyleşiler organize edilmektedir. Bu seminer ve söyleşiler ile öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olarak iş hayatına daha kolay adapte olmaları desteklenmektedir. Başvurular Yetenek Kapısı platformunun "Etkinlikler "sekmesinden alınmaktadır.
Her ay düzenli olarak öğrenci ve mezunlara yönelik İş Kulübü eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimler kapsamında; ilk aşamada öğrencilerin kendilerini ve işveren beklentilerini tanımaları amaçlanmakta, ikinci aşamada ise özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmelerine yönelik mülakat uygulamaları yapılmaktadır.