YÖK-CISCO İşbirliğiyle Düzenlenen Dijital Dönüşüm Eğitimi Sertifika Töreni

YÖK ve CISCO işbirliğiyle hazırlanan Dijital Dönüşüm Eğitim Programı’nın tanıtım toplantısı Mart ayında Ankara’da yapıldı. Bu toplantıdan sonra 24 farklı üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla başlatılan eğitim programını başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan akademisyenler için bir sertifika töreni organize edildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açılış konuşmasını yaptığı törene, CISCO Genel Müdürü Didem Duru, CISCO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık, katılımcı üniversitelerin rektörleri ve akademisyenleri katıldı. Üniversitemizi temsil etmek üzere törene Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent Çakmak ile birlikte eğitimi başarıyla tamamlayan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hocamız Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım da katıldılar. Törende 63 akademisyen arasından konuşmacı olarak seçilen Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım yaptığı konuşmada, dijital platformlar aracılığıyla eğitim verilmesinin gereklilik haline gelmesi, dijital sertifika ve diploma programlarının yaygınlaşması ile sektördeki teknik uzman ihtiyacının karşılanması ve öğrencilerin sektörel hayata entegrasyonunun sağlanması gibi konulara değinerek, bu eğitim işbirliğinin önemini konular üzerinden vurguladı. Aynı zamanda bu eğitimlerin Türkiye’deki üniversite öğrencileriyle Avrupa ve ABD’deki öğrenciler arasında fırsat eşitliği yarattığına da değinen Yıldırım, konuşmasını hem YÖK hem de CISCO tarafında organizasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirdi. Hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.