Basınla Üniversitemizde Buluşma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, yerel ve ulusal basının kıymetli temsilcileri ile Üniversitemizde düzenlediği kahvaltı toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinin yöneticileri de iştirak etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda ilk önce Üniversitemiz ile ilgili genel bilgi verdikten sonra, üniversitenin eğitim-öğretim,bilimsel ve topluma katkı faaliyetlerişeklinde üç ana başlık altında belirttiği konular hakkında bilgiler veren Rektörümüz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladıktan sonra geçen bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri icraatleri de aktardı. Rektörümüzün özellikle dikkat çektiği hususlardan biri eğitimde dijitalleşme süreciyle ilgili olup, Üniversitemizin Türkiye’de dijital eğitim sürecini başlatan ilk üniversitelerden biri olması ve bu konuda önemli mesafe katetmesi idi. Dijital öğrenme ve tekniklerinin üniversitemizde başlatılmış olması toplantıya katılanbasın mensuplarının büyük ilgisini çekti. Özellikle bu dijitalleşme dönüşümünün “Geleceğin Meslekleri” ile doğrudan ilintili olduğunu vurgulayan Prof Dr. Bülent ÇAKMAK’ın üzerinde durduğu diğer bir önemli husus ise Üniversitenin sanayi ile işbirliği içinde olarak  AR-GE çalışmaları doğrultusunda çeşitli projelerin Erzurum’da hayata geçirilmesi konusunda Erzurum Teknik Üniversitesi’nin üstlendiği misyona yönelikti. Bunun hem şehrimize hem de ülkemize pozitif anlamda çok büyük katkılarının olacağını belirten Rektörümüz, ilk adımları atılan ortak AR-GE portalının, bölge üniversitelerini de kapsayarak çalışmaların ortak platformda gerçekleştirileceğini bildirdi.Aynı zamanda topluma katkı faaliyetleri arasında halihazırda Üniversitemizde bulunan ETÜ Kristal ve Mucitpark’a bir yenisinin daha eklendiğini belirten Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Erzurum Teknik Üniversitesi Psikolojik Araştırma ve Uygulama Merkezinden (ETÜPAM) de bahsetti. Rektörümüz bu merkezin Doğu Anadolu’da bu alanda faaliyet sürdüren ilk merkez özelliğini taşımakla birlikte, Aile, Çocuk ve Gelişim psikolojileri alanında faaliyet verecek olup, hem şehrimiz hem de bölge şehirlerimiz açısından bu konudaki ihtiyaçları da karşılayabileceği nitelikte olduğunu belirtti. Basın mensuplarının bu konuyaoldukça ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Toplantının devamında gazetecilerin ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin gelişmesi, toplumsal katkılarının artması için bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Toplantıya katılan basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür eden Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, bu gibi bilgilendirme toplantılarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.