Üniversite Onaylı Sertifikalar Artık e-Devlet Portalında

Günümüzde bir iş koluna, mesleğe, beceriye ait sertifikalar eskisi gibi fiziki olarak değil, dijital ortamdan sağlanmaktadır. Yani önceleri diploma tarzında basılı sertifikaların yerini dijital sertifikalar almıştır. Örnek olarak bir mesleki eğitim kursuna katılıp, kurs sonunda ilgili sınava girip, başarılı olduğunuzda size eskisi gibi bir fiziki sertifika değil de, dijital bir sertifika sağlanır.

Bizde Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu dijitalleşmeyi paralel takip ederek Etüsem tarafından verilen sertifikaları e-Devlet portalında yayınlanması için çalışmalarımızı bitirdik. Etüsem tarafından verilen sertifikalar şuan e-Devlet portalında indirilebilir, sorgulanabilir ve doğrulanabilir.