PAX Değişim Programı Başvuruları Başladı

Tayvan Ulusal Chung Hsing (National Chung Hsing) Üniversitesi Akademik Değişim Programı (PAX) üniversitenin işbirliği içerisinde olduğu kurumlar arasındaki uluslararası akademik ve kültürel bir değişim programdır. Programa Edebiyat, Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ilgili bölümlerinde (lütfen detay için ilgili web sayfasını inceleyiniz) okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler. Başvuruda bulunacak öğrencilerin en az bir yıllık eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Kalış süresi en az 1 dönem (Eylül 2024- Ocak 2025/ Şubat 2025-Haziran 2025) veya en fazla 1 yıl (Eylül 2024 – Haziran 2025) olacaktır. Her öğrenciye Tayvan’daki kalış süresi boyunca bir danışman verilecektir.

Yol masrafları öğrencinin kendisine, diğer tüm masraflar (okul ücreti, Çince kurs ücreti) ise Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi’ne aittir. Öğrenciler alanlarıyla ilgili dersleri İngilizce alabilecek ve ayrıca Çince kursuna katılabileceklerdir.

Akademik çalışmaların yanında aynı zamanda kültürel bir program olan PAX Programına başvurmak için ilk etapta Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İsmail Bezirganoğlu’ na ön başvuru için adayların aktif olarak kullandıkları e mail adreslerini vermelidir.

Başvuran adaylar Dış İlişkiler Ofisinde yapılacak İngilizce Mülakattan sonra agnoları da göz önünde bulundurularak değerlendirilmeye alınacaklardır. Bu değerlendirmeye göre öğrenciler sıralanacaktır.

Başvurular 12/02/2024 ve 28/02/2024 tarihleri arasındadır. Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Yabancı Dil Mülakatı:

Tarih: 29 Şubat 2024 Perşembe

Saat:  10.00-12.00

Yer: Merkezi Derslikler Binası Kat 2 Yüksek Lisans Sınıfı

National Chung Hsing University bilgi için: http://nchu.edu.tw

PAX bilgi için: https://www.oia.nchu.edu.tw

Başvurular şahsen yapılmalı ve iletişim bilgileri (kullanılan cep telefonu ve e-posta adresi) dilekçede yer almalıdır.

Başvurular için ilgili Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü:

Dr. İsmail Bezirganoglu/Erzurum Teknik Üniversitesi Merkezi Derslikler Binası Kat 2: 103

Tel: 05072798773

e-mail: ismail.bezirganoglu@erzurum.edu.tr