Mezun İlişkileri

Üniversitemiz mezunları ile bağlarımızı devam ettirmek ve mezuniyet sonrası kariyer gelişimlerini takip etmek amacıyla birtakım çalışmalar yürütülmektedir. Mezunlarla ilişkiler ve takip çalışmaları kapsamında kullanılan platformlar; Yetenek Kapısı, LinkedIn, Mezun Portalı ve ETÜ Sanal Mezun Kartı'dır.

Yetenek Kapısı ( https://www.yetenekkapisi.org/login ), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda hayata geçirilen bir platformdur. Yetenek Kapısı Platformu ile öğrenci ve mezunlarımız; iş ve staj imkanlarından yararlanma, birimimiz ve diğer kurumlar tarafından düzenlenen seminer, söyleşi vb. kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere katılma, online/yüz yüze kariyer psikolojik danışmanlığı hizmetinden yararlanma ve Kariyer Fuarlarına katılma imkanı bulmaktadır. Mezunlarımızın profilinde yer alan "kariyer durumu" bilgileri ile kariyer gelişim süreçlerini takip etmekteyiz. Bu nedenle yetenek kapısı platformuna üye olan öğrenci ve mezunlarımızın bilgilerinin eksiksiz ve güncel olması önem arz etmektedir.

Mezun Portalı ( https://ubys.erzurum.edu.tr/GTS/Portal/Home/Index ), ÜBYS üzerinden mezunlarımızın e-devlet ile üyelik ve giriş yapabildikleri bir platformdur. Bu platform üzerinden üyelik oluşturan mezunlarımız; kariyer durumu bilgilerini ekleyebilmekte, mezunlara yönelik etkinlik ve fırsatlara dair bilgilendirmeleri takip edebilmektedir.

LinkedIn ise kariyer yaşamındaki önemli gelişmeleri takip etme ve network oluşturarak önemli fırsatlar yakalayabildikleri bir platformdur.

lgili platformlara ek olarak, mezunlarımızın bazı ayrıcalıklardan yararlanması ve bahsi geçen platformlara üyeliklerini teşvik ederek ilişkilerimizi güçlendirmek adına "ETÜ Sanal Mezun Kartı" ( mezunkart.erzurum.edu.tr ) uygulaması hayata geçirilmiştir. E-devlet üzerinden giriş yapabildikleri uygulamada ilgili alanları eksiksiz dolduran mezunlarımız ETÜ Sanal Mezun Kartını aktif hale getirmektedir. Mezunlarımızın birimimiz tarafından çeşitli kurumlarla imzalanan protokoller kapsamında kendilerine tanımlanan fırsatlardan yararlanabilmesi için gerekli koşullar ise; ETÜ Sanal Mezun Kartlarında bulunan QR kod, Yetenek Kapısı ve Mezun Portalı profilidir.