Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Harun SELVİTOPİ'nin HIGGS BOSON Kitabı Çıktı.(29.11.2023)

Fakültemiz Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Harun SELVİTOPİ'nin  "HIGGS BOSON" adlı kitabı yayınlanmıştır.

Sayın SELVİTOPİ bu kitabında Parçacık fiziğinin standart modelinde Higgs bozonunun maddeye kütlesini veren parçacık olduğunun tahmin edildiği ve De Sitter metriği ise evrenin eksponansiyel (üstel) olarak genişlemesini tanımladığı, bu kitap kapsamında kısmi diferensiyel denklemler için sayısal analizin temel sayısal yöntemleri sunulduğu ve birçok örneğin yanısıra özellikle de Sitter uzay-zamanda modellenmiş Higgs bozon denklemininde sayısal çözümlerin verildiği bildirilmektedir. Bu bağlamda lisans ve lisans üstü öğrencilere hitap eden önemli bir kaynak kitap olduğu beyan edilmektedir.

Değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yayın Evi: Nova Science Publishers
Kitap İsmi: Higgs Boson: A Mathematical Survey with Finite Element Method