ETÜ Rektörlüğüne Sayın Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK Atandı

2547 sayılı Kanunun 13’üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Bülent Çakmak atanmıştır. Sayın Hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz.

Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın Özgeçmişi

30 Nisan 1968’de Trabzon/Sürmene’de doğan Çakmak, ortaokulu ve liseyi Erzurum’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Doktora derecesini  İngiltere’de University of Bristol’dan 2000 yılında aldı ve yurda dönüşte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2012 yılında ise Profesör Unvanını aldı.

Yurtdışı ve yurtiçi pek çok dergide Lazerler konusunda çalışmalar yayınlamasının yanı sıra Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapan Dr. Çakmak, ayrıca çeşitli Savunma Teknolojileri projelerinde hakemlik ve izleyicilik görevleri de yürütmektedir. Yaptığı çalışmalar ile iki kez İngiltere Kraliyet Akademisi (The Royal Society) bursunu kazanarak 2003 ve 2004 yıllarında İngiltere’de bulundu.

Erzurum Teknik Üniversitesinin kuruluş aşamasında Rektör Yardımcısı, Enstitü Müdürü ve Bölüm Başkanı olarak aktif görev alan Dr. Çakmak, üniversitenin ileri teknoloji alanında önemli alt yapısını oluşturan Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) projesinin yürütücülüğünü üstlendi.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Çakmak, evli ve 3 çocuk babasıdır.