Erasmus+ 2022 Projesi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başladı

Erasmus+ 2022-1-TR01-KA131-HED-000051742 projesi kapsamında 2023-2024 güz dönemi için öğrenim hareketliliği ve 2022-2023 yaz dönemi için staj hareketliliği başvuruları 24.03.2023 tarihi itibariyle alınacak olup son başvuru tarihi 11.04.2023'tür.

Başvuru için temel şartlar aşağıdaki gibidir:

- Erzurum Teknik Üniversitesi’nde tam zamanlı kayıtlı öğrenci olmak

- Lisans için asgari 2.20/4.00 ve Yüksek Lisans için asgari 2.50/4.00 AGNO’ya sahip olmak

Süreç Takvimi

24 Mart - 11 Nisan 2023: Başvuruların Elektronik Ortamda Alınması (Başvurular Türkiye Ulusal Ajansı Başvuru Portalı üzerinden alınacaktır. Başvuru yapmak için buraya tıklayın) (Açılan sayfayı lütfen yenileyin ve ardından açılan sayfada arama kısmına Erzurum Teknik Üniversitesi yazarak Üniversitemizin duyurusuna E-Devlet şifrenizle giriş yaparak başvurunuzu yapın.)

13 Nisan 2023: Başvuru Değerlendirme ve Yabancı Dil Sınavına Gireceklerin Listesinin Duyurulması

15-16 Nisan 2023: Yabancı Dil Sınavı (Sınav şekli (online/yüz yüze) sınav listeleri yayınlandığında duyuruda belirtilecektir. Buna bağlı olarak sınav yeri ve saati sınava giriş listeleri açıklanan duyuruda adaylara bildirilecektir)

18 Nisan 2023: Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarının İlanı

18-24 Nisan 2023: Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarına İtiraz

25 Nisan 2023: Kesin Sonuçların İlanı

Değerlendirme Ölçütleri

-Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak

-Yabancı Dil Yazılı Sınavının %80’i ve Sözlü Sınavın %20’si alınarak nihai yabancı dil puanı hesaplanır.

-Yabancı Dil Nihai puanının %50’si ve AGNO’nun %50’si alınarak Başarı Sıralaması oluşturulur.

-Sıralama ayrılan kontenjana göre elde edilen en yüksek puandan başlayarak puanlama usulü yapılır.

-Nihai sıralamaya giren öğrenciler Erasmus+ Hareketliliğine hak kazanırlar.

Değerlendirmeler Ölçütlerinde aşağıdaki maddeler de dikkate alınacaktır:

a) Engelli öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla): +10 puan

b) Şehit ve Gazi çocuklarına: +15 puan

c) Daha önce yararlanma (aynı öğrenim kademesinde her bir hareketlilik için): -10 puan

d) Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

e) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere: +10 puan

g)İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır): -10 Puan

h) Başvuru sırasında staj yeri kabul mektubu sunma: +10 puan

ı) Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

444 5 388 / erasmus@erzurum.edu.tr