Erasmus+ 2022-1-TR01-KA171-HED-000074036 No'lu Projesi Öncelikli Alanlarda Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları

Üniversitemiz Erasmus+ 2022-1-TR01-KA171-HED-000074036 No'lu Proje Kapsamında aşağıda belirtilen önceliklendirilmiş alanlarda Personel Eğitim Alma Hareketliliği için başvurular başlamıştır. Başvurular 10.07.2023 - 25.07.2023 tarihleri arasında Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı üzerinden alınacaktır. Başvuru yapmak için buraya tıklayın. Açılan sayfayı yenileyip E-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Hareketlilik faaliyetine katılabilecek personel kontenjanı, fakülte/bölüm bilgileri ve faaliyette bulunulacak proje ortak kurum bilgileri aşağıdaki gibidir:

Faaliyette bulunulacak kurum ismi, ülke ve program bilgisi: National Chung Hsing University (NCHU) - TAYVAN (5. Grup Program Ülkesi)

Faaliyete başvuru yapabilecek öğretim elemanlarının fakülte/bölüm bilgileri:

Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü - 1 Öğretim Elemanı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü - 1 Öğretim Elemanı

Faaliyette bulunulacak kurum ismi, ülke ve program bilgisi: Universiti Putra Malaysia (UPM) - MALEZYA (5. Grup Program Ülkesi)

Faaliyete başvuru yapabilecek öğretim elemanlarının fakülte/bölüm bilgileri:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü - 2 Öğretim Elemanı

Hareketlilik Hibe Bilgileri

Faaliyete katılacak personellere faaliyetleri süresince karşı kurumda bulundukları süre boyunca Erasmus+ KA171 Uygulama El Kitabı hükümleri gereğince hibe desteği sağlanacaktır. Aşağıdaki tabloda gidilen ülkeye göre hibe miktarları verilmiştir. Bu başvuru kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler 4 gün faaliyet 2 gün seyahat olmak üzere toplam 6 gün üzerinden hibelendirilecektir. Öğretim elemanının belirtilen faaliyet günü sayısından daha fazla faaliyette bulunması durumunda ekstra hesaplanan günler hibelendirilmeyecektir. (Örneğin personel 7 gün faaliyet ve 2 gün seyahat olmak üzere faaliyete katılmak istese dahi hibelendirme toplam 6 gün üzerinden yapılacaktır.)

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.

Gönderen Ülke                Kabul Eden Ülke                                           Günlük hibe miktarları (Avro)
Türkiye  1-12. Bölgelerde Yer Alan Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler                            180

Seyahat Desteği

Seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

İlgili bağlantıda hesaplanan mesafeye göre El Kitabında belirtilen seyahat desteği miktarları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Başvuru nihai değerlendirme sonuçları 28.07.2023 tarihinde mesai bitiminde duyurulacaktır.

ETÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü