Erasmus+ 2023 ve 2024 Projeleri Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başladı

Erasmus+ 2023-1-TR01-KA131-HED-000115552 ve 2024-1-TR01-KA131-HED-000203202 projeleri kapsamında 2023-2024 yaz dönemi için staj hareketliliği ve 2024-2025 güz dönemi için öğrenim hareketliliği başvuruları 18.03.2024 tarihi itibariyle alınacak olup son başvuru tarihi 16.04.2024'tür.

Başvuru için temel şartlar aşağıdaki gibidir:

- Erzurum Teknik Üniversitesi’nde tam zamanlı kayıtlı öğrenci olmak

- Lisans için asgari 2.20/4.00 ve Yüksek Lisans için asgari 2.50/4.00 AGNO’ya sahip olmak

Süreç Takvimi

18 Mart-16 Nisan 2024: Başvuruların Elektronik Ortamda Alınması (Başvurular Türkiye Ulusal Ajansı Başvuru Portalı üzerinden alınacaktır. Öğrenim için başvuru yapılacaksa Öğrenim Başvurusu ilanına, Staj için başvuru yapılacaksa da Staj Başvuru ilanına başvurunuzu yapmalısınız. Başvuru yapmak için buraya tıklayın).

(Açılan sayfayı yüklenmezse lütfen açılan sayfayı yenileyin ve ardından açılan sayfada arama kısmına Erzurum Teknik Üniversitesi yazarak Üniversitemizin duyurusuna ulaşıp, E-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak başvurunuzu yapın.)

18 Nisan 2024: Başvuru Değerlendirme ve Yabancı Dil Sınavına Gireceklerin Listesinin Duyurulması

20 Nisan 2024: Yabancı Dil Sınavı (Sınav şekli, sınav listeleri yayınlandığında duyuruda belirtilecektir. Yabancı Diller Yüksekokulu anasayfasında yapılacak duyuru ile sınav yeri ve saati sınava giriş listeleri açıklanan duyuruda adaylara bildirilecektir)

22 Nisan 2024: Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarının İlanı

22-28 Nisan 2024: Yabancı Dil Sınavı Sonuçlarına İtiraz

29 Nisan 2024: Kesin Sonuçların İlanı

Değerlendirme Ölçütleri

-Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan almak

-Yabancı Dil Yazılı Sınavının %80’i ve Sözlü Sınavın %20’si alınarak nihai yabancı dil puanı hesaplanır.

-Yabancı Dil Nihai puanının %50’si ve AGNO’nun %50’si alınarak Başarı Sıralaması oluşturulur.

-Sıralama, bölümlere ayrılan kontenjana göre elde edilen en yüksek puandan başlayarak puanlama usulü yapılır.

-Nihai sıralamaya giren ve minimum puan şartını sağlayan öğrenciler Erasmus+ Hareketliliğine hak kazanırlar.

-Hibeli olarak faaliyete hak kazanan öğrenciler kurumumuza ilgili proje için tahsis edilen toplam hibe tutarına göre bölümlere dağıtılır. Hibeli faaliyet için asıl ve yedek adaylar belirlenir. Puan şartı sağlayıp hibeli faaliyete hak kazanamayan adaylar hibesiz olarak faaliyete katılabilirler.

Değerlendirmeler Ölçütlerinde aşağıdaki maddeler de dikkate alınacaktır:

a) Engelli öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla): +10 puan

b) Şehit ve Gazi çocuklarına: +15 puan

c) Daha önce yararlanma (aynı öğrenim kademesinde her bir hareketlilik için): -10 puan

d) Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

e) 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere: +10 puan

g)İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (Öğrencinin aynı anda hem staj hem öğrenim için başvurması durumunda, öğrencinin nihai olarak tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır): -10 Puan

h)Staj için yapılan başvurularda başvuru sırasında staj yeri kabul mektubu sunma: +10 puan

ı)Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar (Kendiniz veya 1. derece yakınlarınız AFAD’dan afetzede yardımı alıyor mu?): +10

i) Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

444 5 388 / erasmus@erzurum.edu.tr