Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Yüksek Lisans Burs Duyurusu

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, akademik açıdan başarılı ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2024-2025 akademik yılı için özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan sağlanan sayıda Avrupa Koleji'nde burs imkânı sağlanması öngörülmektedir. Burs başvuruları için gerekli şartlar ekte sunulan burs duyurusunda yer almakta olup, son başvuru tarihi olarak belirlenmiştir. 16 Ocak 2024 Burs programına ilişkin duyuru ve ayrıntılı bilgi Başkanlık internet sitesinde yer almaktadır.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız:

Programa başvuracak adayların hukuk, ekonomi, sosyal bilimler, iletişim gibi ilgili alanlarda üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmaları ve İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisine de iyi derecede hâkim olmaları beklenmektedir. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Koleji tarafından başvuru dosyalarının incelenmesi yoluyla bir ön eleme listesi hazırlanmakta, bursiyerler, bu listeye giren adaylar arasından mülakat usulüyle seçilmektedir.