;

2018-2019 Güz Yarıyılı DERS KAYITLARI

DERS KAYITLARI

-Tüm öğrencilerimiz ders kayıtlarını 17 Eylül – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.erzurum.edu.tr) üzerinden kendileri yapacaklardır.

Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

-Ders kaydını yapan öğrenciler 24 Eylül – 28 Eylül 2018 tarihleri arasında yaptıkları ders kayıtlarını danışmanlarına onaylatacaklardır. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci ders kaydı yapmış sayılmaz ve o dönem derslere devam edemez.

-Danışmanınızın ismini ders seçimlerinizi yaptığınız ekranda görebilirsiniz.

-Öğrenciler bir dönem için ortak zorunlu dersler hariç (Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) en fazla 45 AKTS ders alabilirler. (Ortalamaya dahil olan ortak zorunlu dersler 45 AKTS’ye dahil edilecektir.)

-Bulundukları yarıyıl itibariyle müfredatında bulunan bütün derslerini almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su 2,50 üzerinde olan öğrenciler istemeleri halinde üst yarıyıldan (toplamda alınan dersler 45 AKTS’yi geçmemek üzere) ders alabilirler. Bu öğrencilerin Öğrenci İşleriyle irtibata geçmeleri gerekmektedir. 1. Sınıf öğrencileri üst yarıyıldan ders alamazlar.

- Mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami AKTS kredi saati miktarına ilaveten bir ders verilir (45 AKTS + 1 ders). Bu durumda olan öğrencilerin Bölüm Sekreterliklerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Harçlar:

-Harç ücretleri 7 Eylül – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden T.C. kimlik numarasıyla, Halkbank internet bankacılığından ise öğrenci numarasıyla ödenebilir. Harç borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını harç ücretini yatırdıktan sonra yapabileceklerdir.

-%10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

-2017-2018 bahar yarıyılında %10'a giren ikinci öğretim öğrencileri

-Normal sürede (Lisans 4 Yıl / Yüksek Lisans 2 Yıl / Doktora 4 Yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında harç ücreti ödeyeceklerdir.

-Öğrencilerin aynı anda iki Lisans, iki Ön Lisans, iki Lisansüstü programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (Lisans-Yüksek Lisans) (Ön Lisans-Lisans) (Açık öğretim Lisans-Örgün öğretim Lisans) eğitimi alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan I. Öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan Bakanlar Kurulu Kararına göre tablodaki I.Öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında harç ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere harç ataması yapılmıştır.

-Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden harç ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

-Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde harç ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

-Tüm enstitü öğrencilerimizde lisans öğrencilerimiz gibi işlem yapacaklardır.

HARÇ ÜCRETLERİ

II. Öğretim

-%10’a Giren II. Öğretim Öğrencileri

-Aynı anda iki yükseköğretim programında kaydı bulunan öğrenciler

-Dönem uzatan I. Öğretim Öğrencileri

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

764,50 TL

193,50 TL

577,50 TL

156,50 TL

Fen Fakültesi

640,50 TL

Edebiyat Fakültesi

513,50 TL

Spor Bilimleri Fakültesi

Enstitüler

129,00 TL

-Eğitim-Öğretim (Ders) başlangıcı : 24 Eylül 2018

Akademik Takvim için tıklayınız.