Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi 14 Temmuz 2010 tarihinde kurulmuştur. Fakülte, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonometri, Maliye, Bankacılık ve Finans ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik olmak üzere yedi bölümden oluşmaktadır. Eğitim, iktisat bölümünde lisans ve lisansüstü düzeyde; işletme bölümünde ise lisans düzeyinde devam etmektedir.
İktisat bölümü lisans programı, iktisat teorisi temeli üzerinde, analitik düşünen, sentez yapabilen, sorgulayan, yorumlayan, geleceğe dair projeksiyonlar yapabilen ve bu sayede kamu ve özel kesimce tercih edilen üstün niteliklere sahip iktisatçı yetiştirme amacındadır. Bu amaç doğrultusunda, Öğrenim Programı çok sayıda seçimlik ders açmaya olanak sağlayarak esnek, yeniliklere ve gelişmelere açık bir yapıda oluşturulmuştur. İktisat bölümü öğretim planı 4 yıl ve 8 dönemde tamamlanmak üzere hazırlanmıştır. İlaveten, öğrencilerin en az bir dili iyi derecede anlayabilme, okuyup yazabilme ve iktisat literatürünü takip edebilme becerilerini kazanmaları amacıyla 8 dönem zorunlu İngilizce dersi verilmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
İktisat Bölümü mezunlarının sosyal ve matematiksel yönleri güçlü, iktisadi sorunları kavramlaştırıp, çözümleyebilen, neden-sonuç ilişkisi kurabilen ve analitik düşünebilme becerilerine sahip olması amaçlanmaktadır. Mezunlarımız, kazanmış oldukları mesleki formasyon sayesinde; kamu kurum ve kuruluşlarında, üst kurullarda, bankalarda, sigorta ve denetim şirketlerinde, finans kurumlarında ve uluslararasi şirketlerde uzman ve yönetici pozisyonlarında kariyerlerine başlayabilmektedirler. Ayrıca, isletme, ekonometri ve çalışma ekonomisi gibi farklı alanlarda yüksek lisans eğitimi ve akademik kariyer yapma imkanına da sahiptirler.
Bölüm Olanakları
Bölümümüzde çeşitli konularda düzenlenen sempozyum, kongre ve paneller ile fakültemize davet edilen konuşmacılar aracılığıyla öğrencilerimizin aldıkları teorik bilginin yanısıra uygulamayıda yakından takip edebilmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerin kullanımına açık kütüphane, okuma salonu, girişimcilik ve inovasyon atölyesi, projeksiyonlu sınıflar ve bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Öğrenciler Erasmus, PAX, Mevlana ve Farabi programları çerçevesinde en fazla iki dönem anlaşmalı üniversitelere gidebilmektedirler. Ayrıca, öğrencilerimiz ilgi alanları doğrultusunda futbol, basketbol, buz hokeyi, halkoyunları takımlarına ve öğrenci klüplerine katılabilirler.