İnşaat Mühendisliği Bölümü

Hakkımızda

Bölümümüzdeki eğitim, öğrencilerimizi alanında lider inşaat mühendisleri olmaya hazırlamaktadır. Bölümümüz teorik ve pratik eğitimi bir arada vermektedir.  Bölümümüzün ana hedefi dünyayı anlamak için keşfetmek ve geliştirmek, değişen çevre koşulları karşısında yaratıcı ve sürdürülebilir tasarımlar üretmektir.

Üniversitemiz 2010 yılında Türkiye’nin 6. teknik üniversitesi olarak kurulmuştur. Geçen süre içerisinde nitelikli akademik personel istihdamı ve teknik alt yapı oluşturma çalışmaları yürütülerek 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında inşaat mühendisliği lisans programı eğitimine başlanmıştır.

Misyon;

Bölümümüz, toplumsal ihtiyaçlara yönelik iyi tasarımlı yapılar, ulaştırma ve su sistemleri vb. alanlarda modern araştırmalar yürütür. Bu kritik sistemler deprem ve sel gibi doğal afetlere karşı dayanıklı ve güvenilir olmalıdır. Artan şehir nüfusu yaşam standartları açısından sürdürülebilir gelişmeler gerektirmektedir. Araştırmalarımız bu ihtiyaçları karşılamaya yöneliktir.

Vizyon;

Hedefimiz bölümümüzün kadro kalitesini, öğrencilerini, bilimsel etkisini ve tanınırlığını dünya çapında mükemmel seviyeye getirmektir.