Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

GÖREVİN ADI            : Elektrik Teknisyeni

GÖREVİN KAPSAMI: Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

1. GÖREVİN KISA TANIMI

Erzurum Teknik  Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Üniversitemize bağlı tüm birimlerde elektrik ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılan mevcut veya yeni yaptırılacak tesisler, çevre ve yol aydınlatma tesisleri, bina iç tesisatları, paratoner ve topraklama gibi güvenlik tesisleri, asansör, Jeneratör v.b. tesislerle ilgili görev alanına giren işleri yapmak veya yapılan çalışmaları denetlemek.

2. GÖREVİ VE SORUMLUKLULAR

2.1- Teknik plan ve şemaları uygun şekilde okumak ve yorumlamak,

2.2- Kampüs içindeki bütün alçak gerilim, güç ve aydınlatma tesislerinde meydana gelen arızaları tespit etmek, giderilmesi ile ilgili çalışmaları planlamak ve takip etmek. Yetkisi dahilinde doğrudan müdahale etmek.

2.3- Arıza durumunda ilgili kişi ve kurumlara bildirilmesi ve arızanın giderilmesini sağlamak.

2.4- Üniversite bünyesindeki jeneratör, ups, trafo, OG hücrelerinin ve asansörlerin bakım ve onarımının yaptırılmasının takibini yapmak.

2.5- Kullanılmayan elektrik malzemelerinin takibi, rapor edilmesi, hurdaya ayrılması işlemleri.

2.6- Tesisat ve elektrik montaj işlemlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamak

2.7-  Elektrik sayaçlarının günlük, haftalık  veya aylık olarak okumalarını yapmak ve ilgili birime raporlamak.

2.8-  Telefon-data  hatları ile ilgili arızaları gidermek, pasif uç sonlandırmalarını yapmak, bakım ve onarımlarını yapmak.

2.9- Hizmet alanına giren konularda gerekirse mesai içi veya mesai dışı, gerektiğinde vardiyalı çalışmalara katılmak, bu çalışmalar ile ilgili gerekli kayıtları tutmak, raporları hazırlamak, yapılan işlerle ilgili parça, yedek parça, malzeme ve elemanların sağlanması için önerilerde bulunmak, stok seviyelerini kontrol etmek ve tedarik edilmesi için amirlerine bildirmek.

2.10- Çalışılan yerin ve çalışma alet ve avadanlıklarının, ölçü aleti ve aygıtların düzen ve temizliğini sağlamak, iş aletlerini eksiksiz olarak muhafaza etmek. Yapılan işlerde malzeme israfı yapmamak.

2.11- İş ekipmanlarını iş bittikten sonra merkez atölyeye geri getirmek, iş alanlarında malzeme ve ekipman bırakmamak.

2.11- Amirlerinin bilgisi haricinde iş mahallini terk etmemek.

2.11- Daire Başkanlığınca  oluşturulacak ihale komisyonları, muayene ve kabul komisyonları vb komisyonlarda görev yapmak.

2.12- Amirlerinin mevzuata uygun olarak verdiği ve görev alanına giren diğer işleri uygulamak.

2.13-Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Planlayarak Uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya engel olacak risklere karşı gerekli önlemleri almak.

2.14- İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ile ilgili mevzuatlara uygun şekilde faaliyet göstermek.