T.C
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı
Görev Tanımları
GÖREVİN ADI : Elektrik Teknikeri
GÖREVİN KAPSAMI: Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı
1. GÖREVİN KISA TANIMI
Erzurum Teknik Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Üniversiteye bağlı birimlerin elektrik ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılan mevcut veya yeni yaptırılacak tesisler, çevre ve yol aydınlatma tesisleri, bina iç tesisatları( kuvvetli ve zayıf akım), paratoner ve topraklama gibi güvenlik tesisleri, Og ve AG elektrik şebekeleri, asansör, Jeneratör, ups v.b. hizmetlerin yürütülmesinde elektrik mühendisleri ile elektrik teknisyenleri arasında görev yapar. Elektrik mühendisi ile koordineli olarak gerekli çalışmalara katılır.
2. GÖREVİ VE SORUMLULUKLARI
2.1 Üniversiteye bağlı tüm birimlerin enerji ihtiyacını karşılayan mevcut tesislerin işletme, bakım ve yenilenmesi işlerinde görev almak.
2.2 Yeni yapılacak tesislerin plan ve projelerinin hazırlanmasında yardımcı olmak.
2.3 Elektrik tesislerinde işletme ve bakım sorumlularının belirlediği manevraları uygulamak.
2.4 Mevcut sistemlerin bakım ve işletmesini sağlamak, periyodik bakım planlarına uygun çalışmalar yapmak.
2.5 Üniversite bünyesindeki jeneratör, ups, tırafo, OG hücrelerinin ve asansörlerin bakım ve onarımının yaptırılmasının takibini yapmak.
2.6 Tesisat ve elektrik montaj işlemlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamak
2.7 Hizmet alanına giren konularda gerekirse mesai içi veya mesai dışı, gerektiğinde vardiyalı çalışmalara katılmak, bu çalışmalar ile ilgili gerekli kayıtları tutmak, raporları hazırlamak, yapılan işlerle ilgili parça, yedek parça, malzeme ve elemanların sağlanması için önerilerde bulunmak, stok seviyelerini kontrol etmek ve tedarik edilmesi için amirlerine bildirmek.
2.8 Çalışılan yerin ve çalışma alet ve avadanlıklarının, ölçü aleti ve aygıtların düzen ve temizliğini sağlamak
2.9 Hizmet alanına giren konularda çalışırken iş ve çalışma güvenliğine yönelik her türlü önlemi almak, bu önlemlerin uygulanmasını sağlamak.
2.10 Hizmet alanına giren konularda bakım, onarım ve tadilat işlerini yapmak.
2.11 Yapılan hizmetler ile ilgili gerekli raporları hazırlamak ve birim amirlerine sunmak.
2.12 Yapımı süren işlerde kontrollük ve denetim hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde kontrol mühendislerine yardımcı olmak, geçici işgal, geçici ve kesin kabul işlemlerinde görev almak.
2.13 Metraj cetvelleri, keşif ve pursantaj listelerinin hazırlanmasında ve gerekli teknik şartnamelerin hazırlanmasında elektrik veya elektrik ve elektronik mühendislerine yardımcı olmak.
2.14 Hizmet alanına giren işler ile ilgili gerekli toplantılara katılmak, komisyonlarda görev almak.
2.15 Hizmet alanına giren işler için gerekli malzeme ihtiyacını belirleyip amirlerine bildirmek.
2.16 Üniversiteye bağlı bağlı tüm birimlerdeki bütün alçak gerilim, güç ve aydınlatma tesislerinde, telefon ve haberleşme sistemlerinde meydana gelen arızaların tespit edilmesi, giderilmesi ile ilgili çalışmaları planlamak ve takip etmek, müdahale etmek.
2.17 Meslek alanına giren konular ile ilgili yasa, yönetmelik ve meslek ahlak kurallarına uygun hizmet üretmek veya üretilmesini sağlamak.
2.18 Daire Başkanlığınca oluşturulacak ihale komisyonları, yaklaşık maliyet komisyonları, kontrol teşkilatları, muayene ve kabul komisyonları vb komisyonlarda görev yapmak.
2.19 Amirlerinin mevzuata uygun olarak verdiği ve görev alanına giren diğer işleri uygulamak.
2.20 Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Planlayarak Uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya engel olacak risklere karşı gerekli Önlemleri almak.
2.21 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ile ilgili mevzuatlara uygun şekilde faaliyet göstermek