T.C
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı
Görev Tanımları
GÖREVİN ADI : Elektrik Mühendisi
GÖREVİN KAPSAMI: Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı
1. GÖREVİN KISA TANIMI
Erzurum Teknik Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Üniversitemize bağlı tüm birimlerde elektrik ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılan mevcut veya yeni yaptırılacak tesisler, çevre ve yol aydınlatma tesisleri, bina iç tesisatları( kuvvetli ve zayıf akım), paratoner ve topraklama gibi güvenlik tesisleri, OG ve AG elektrik şebekeleri, asansör, Jeneratör, ups v.b. tesislerle ilgili görev alanına giren işleri yapmak veya yapılan çalışmaları denetlemek.
2. GÖREVİ VE SORUMLULUKLARI
2.1 Hizmet alanına giren konularda proje, metraj cetvelleri, yaklaşık maliyet, mahal listeleri, pursantaj cetveli, fiyat analizi ve teknik şartnameler düzenlemek ve ihaleye çıkacak işlerin ihale dosyasını hazırlamak,
2.2 Gerekli durumlarda tadilat projelerini hazırlamak veya hazırlatmak.
2.3 Projelerin onay safhasında ilgili kurum/ kuruluşlardan gerekli onayların alınmasını sağlamak.
2.4 Proje üretiminde gereken her türlü teknik malzemeyi temin etmek.
2.5 Yapımı, yönetimi ve denetimi kendisine verilen proje işlerinin; sözleşme eklerine, şartnamelere, fen ve sanat kurallarına, ekonomik faktörlere uygun olarak yapılıp yapılmadığını sürekli kontrol etmek, uygun olmayan hususlar görüldüğünde düzeltilmesi için gerekli direktifleri vermek, sonuç alamadığı takdirde o kısmı durdurmak ve işin iş programı gereğince yapılıp süresinde bitirilmesini sağlamak.
2.6 Uygulamada ortaya çıkan proje hatalarının zamanında düzeltilmesini sağlamak.
2.7 Yürütülen işlere ait evrak ve dokümanları sözleşme, genel şartname ve yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre (ilgili yazışmalar, projeler, hakedişler, kesin hesaplar, ataşmanlar, iş programı) zamanında düzenlemek, düzenlenen evrak ve dokümanları (projeler, hakedişler, kesin hesap vb) incelemek, takibini sağlamak, imzalamak ve onaya sunmak.
2.8 Yapımı tamamlanan işlerin geçici ve kesin kabul işlemlerini yürütmek bunlar için oluşturulan komisyonlarda görev almak
2.9 Elektrik tesislerinde işletme ve bakım sorumluluğunu üstlenmek, gerekli manevraları planlamak , uygulatmak ve gerekiyorsa uygulamak.
2.10 Mevcut bina ve tesislerin bakım ve onarım ihtiyaçlarını Üniversitemiz birimlerinden gelen talepler doğrultusunda tespit etmek.
1.11 Bakım ve onarım için gerekli olan malzemeleri belirlemek, tedarik etmek ve depolamak.
2.12 Kampüs alanlarının orta gerilim, alçak gerilim elektrik şebekelerinin, trafo merkezlerinin, jeneratörlerin, haberleşme altyapısının kesintisiz işletilmesini sağlamak, bakım ve onarımları ile ilgili teknik dokümanları ve belgeleri hazırlamak.
2.13 Kampüsteki trafo postalarının OG ve AG elektrik şebekelerinin, jeneratörler, kesintisiz güç kaynakları, yangın algılama sistemleri ve asansörlerin işletilmesini sağlamak arıza, bakım –onarımlarını yaptırmak, ilgili servislerle iletişime geçmek.
2.14 Yapı denetim hizmetini yürüttüğü binalardaki tesisat işlerinin ve denetimi altındaki bakım-onarım işlerinin fen ve sanat kurallarına, ekonomik faktörlere uygun olarak yapılıp yapılmadığını sürekli kontrol etmek, uygun olmayan hususlar görüldüğünde düzeltilmesi için gerekli direktifleri vermek, sonuç alamadığı takdirde o kısmı durdurarak usulüne uygun olarak yapılmasını sağlamak ve denetlemek.
2.15 Kompanzasyon tesislerinin bakım, onarım ve ayarlarının yapılmasını sağlamak, tesisi sürekli denetim altında tutarak reaktif enerji tüketimini kontrol etmek.
2.16 Daire Başkanlığınca oluşturulacak İhale Komisyonları ile Muayene ve Kabul Komisyonlarında görev yapmak, Elektrik Mühendisi sorumluluğu altında yapması gereken iş ve işlemlerin zamanında, doğru ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak suretiyle hizmet kalitesini yükseltmek.
2.17 Meslek alanına giren konularda teknolojik gelişmeleri takip etmek, mevcut veya yeni yaptırılacak tesislerin verimli ve ekonomik kullanımına yönelik gelişmeleri uygulamak
2.18 Amirlerinin mevzuata uygun olarak verdiği ve görev alanına giren diğer işleri uygulamak.
2.19 Görev ve sorumluluklarını yerine getirirken Planlayarak Uygulamak ve uygulama esnasında gerekli Kontrolleri yaparak, sonuca ulaşmaya engel olacak risklere karşı gerekli önlemleri almak.
2.20 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ile ilgili mevzuatlara uygun şekilde faaliyet göstermek.