Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Cumhuriyet Dönemi’nde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri

4 Ocak 2024 tarihinde "Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi’nde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri" konferansı düzenlenmiştir. Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmed Gökhan POLATOĞLU, Cumhuriyet döneminde Erzurum da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, Erzurum'da kalkınma hamleleri adına kurulan Şeker Fabrikası, Yem Fabrikası, Et Kombinası, Tarım-Alet Ve Makinaları Fabrikası ve Ergaz ile Aşkale Çimento Fabrikası gibi özel girişimler hakkında dinleyicilere bilgi verdi ve sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün "Her fabrika bir kaledir." sözünden hareketle; Cumhuriyet Dönemi'nde açılan bu fabrikalar ile birlikte Erzurum'da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydetmiştir diyerek noktalandırdı. Konferans, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kübranur ÇEBİ KARAASLAN'nın teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.