Tercih Rehberi

ARAMA SONUÇLARI

☰ Menü

2020-2021 Güz Dönemi Ders Kayıt İşlemleri

-Ders kayıtları 21 Eylül – 29 Eylül 2020 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi (obs.erzurum.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

-Lisans ve lisansüstü tüm öğrenciler ders kaydı yapacaktır.

-Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

-Ders onayı danışmanlar tarafından 30 Eylül – 2 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

-Danışman isimlerini ders kayıt ekranından öğrenebilirsiniz.

-Ders seçimini yaparak danışman onayına gönderen öğrencilerin onay için şahsen danışmanlara müracaat etmelerine gerek yoktur. Fakat danışman onay durumunu kontrol etmeleri, aksi durumda danışmanları ile iletişime geçerek onay işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci ders kaydı yapmış sayılmaz ve o dönem derslere/sınavlara giremez.

-Ders seçimini yaparak danışman onayına gönderen öğrenciler, ders kayıtlarında düzenleme yapmak için danışman onay tarihlerini beklemek zorundadır. Danışman onay tarihlerinde danışman ile iletişime geçerek düzeltmeleri yaptırabilirler.

*Ders kayıtlarınızı yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmanız ve öğrenci bilgi sistemi şifrenizi unutmanız durumunda aşağıda belirtilen numaralardan, Fakültenin öğrenci işlerinden sorumlu bölüm sekreterleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Santral (444 5 388)

Bölüm sekreterliklerinin dahili numaraları:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi – Dahili No: (2358) (2151) (2346) (2137)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Dahili No: (2232)

Fen Fakültesi – Dahili No: (2191) (2108)

Edebiyat Fakültesi – Dahili No: (2114)

Spor Bilimleri Fakültesi – Dahili No: (2602)

Sosyal Bilimler Enstitüsü – Dahili No: (2115) (2031)

Fen Bilimleri Enstitüsü – Dahili No: (2381)

Öğrenci Numarasını aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz:

-Öğrenci numaranızı sorgulamak için tıklayınız.

Öğrenci bilgi sistemi için şifre oluşturma adımlarını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak öğrenebilirsiniz.

obs.erzurum.edu.tr

Öğrenci Bilgi Sistemi İçin Şifre Oluşturma Adımları

E-posta adresini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Derslerin İşleyişi

-2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde pandemi nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetleri BLACKBOARD sistemi üzerinden -ders programlarında belirtilen zamanlarda- online (uzaktan) yapılacaktır. Ders programlarına Fakültenizin internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

-Blackboard sistemine giriş için kullanıcı kendi adınıza oluşturulan @erzurum.edu.tr uzantılı e-posta adresi, şifreniz ise T.C. kimlik numarasıdır.

-Blackboard sistemine ilişkin teknik sorunlar için Bilgi İşlem Daire Başkanlığının https://destek.erzurum.edu.tr/index.php adresinden destek talebinde bulunabilirsiniz.

-Ders kaydını yapmış öğrencilerden; Blackboard sistemindeki ders listesinde ismi görünmeyenler, dersin öğretim üyesi ile iletişime geçerek dersi ekletebilirler.

-Eğitim-Öğretim (ders) başlangıcı: 5 Ekim 2020

Akademik Takvim için tıklayınız.

Ders Kayıtlarına İlişkin Önemli Hususlar

-Öğrenciler bir dönem için ortak zorunlu dersler hariç (Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) en fazla 45 AKTS ders alabilirler. (Ortalamaya dahil olan ortak zorunlu dersler 45 AKTS’ye dahil edilecektir.)

-Bulundukları yarıyıl itibariyle müfredatında bulunan bütün derslerini almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su en az 2,50 olan öğrenciler istemeleri halinde üst yarıyıldan (Toplamda 45 AKTS’yi geçmemek üzere) ders alabilirler. Bu durumdaki öğrencilerin ogrenci@erzurum.edu.tr adresine e-posta göndererek üst yarıyılın derslerini açtırmaları gerekmektedir.

- Mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami AKTS kredi saati miktarına ilaveten bir ders verilir. (45 AKTS + 1 ders). Bu durumda olan öğrencilerin bölüm sekreterliklerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

-Katkı payı ve öğrenim ücretleri 14 Eylül – 29 Eylül 2020 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden T.C. kimlik numarasıyla, Halkbank internet bankacılığından ise öğrenci numarasıyla ödenebilir. Katkı payı veya öğrenim ücreti borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını katkı payı veya öğrenim ücretini ödedikten sonra yapabileceklerdir.

-Başarı bakımından bulundukları sınıfta ilk %10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir. Bu öğrenciler için indirimli ücret tanımlaması sisteme yapılmıştır.

-Programın normal süresinde (Lisans 4 yıl / Yüksek Lisans 2 yıl / Doktora 4 yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

-Öğrencilerin aynı anda iki lisans, iki ön lisans, iki lisansüstü programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (lisans-yüksek lisans) (ön lisans-lisans) (açık öğretim lisans-örgün öğretim lisans) eğitimi aynı anda alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan I. öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan 'Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar'a göre tablodaki I.öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında öğrenim ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere öğrenim ücreti tanımlanmıştır.

-Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

-Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde öğrenim ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

-%10’a giren öğrencilerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

II. Öğretim

-%10’a giren II.öğretim öğrencileri

-Aynı anda iki yükseköğretim programında kaydı bulunan I.öğretim öğrencileri