FA RU | AR | EN | Tercih Rehberi | E-Posta EBYS ÖBS Akademik Takvim

ARAMA SONUÇLARI

☰ Menü

2019-2020 Güz Dönemi Ders Kayıt İşlemleri

-Ders kayıtları 9 Eylül – 17 Eylül 2019 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.erzurum.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

-1. sınıflar da dahil tüm öğrenciler  ders kaydı yapacaktır.

-Tüm enstitü öğrencilerimiz de lisans öğrencilerimiz gibi işlem yapacaklardır

-Ders Kaydı Yardım Kılavuzu

-Ders onayı danışmanlar tarafından 18 Eylül – 20 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

-Ders seçimini yaparak danışman onayına gönderen öğrencilerin onay için şahsen danışmanlara müracaat etmelerine gerek yoktur. Fakat danışman onay durumunu kontrol etmeleri, aksi durumda danışmanları ile iletişime geçerek onay işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci ders kaydı yapmış sayılmaz ve o dönem derslere devam edemez.

-Ders seçimi yapıp danışman onayına gönderen öğrenciler, tekrar ders kayıtlarında düzenleme yapmak için danışman onay tarihlerini beklemek zorundadır. Danışman onay tarihlerinde danışman ile iletişime geçerek düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir.

-Danışmanınızın ismini ders seçimlerinizi yaptığınız ekranda görebilirsiniz.

*Ders kayıtlarınızı yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmanız ve öğrenci bilgi sistemi şifrenizi unutmanız durumunda aşağıda belirtilen numaralardan, Fakültenin öğrenci işlerinden sorumlu bölüm sekreterleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. (şifreniz sıfırlandıktan sonra yeni şifreniz otomatik olarak T.C kimlik numaranız olacaktır.)

Santral (444 5 388)

Bölüm sekreterlikleri dahili numaraları:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi – Dahili No: (makine müh. 2346), (bilgisayar ile elektrik-elektronik müh. 2059), (inşaat müh. 2151)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Dahili No: (2232)

Fen Fakültesi – Dahili No: (2564)

Edebiyat Fakültesi – Dahili No: (2114)

Spor Bilimleri Fakültesi – Dahili No: (2602)

Sosyal Bilimler Enstitüsü – Dahili No: (1019) (2031)

Fen Bilimleri Enstitüsü – Dahili No: (2559) (2381)

-Öğrenciler bir dönem için ortak zorunlu dersler hariç (Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) en fazla 45 AKTS ders alabilirler. (Ortalamaya dahil olan ortak zorunlu dersler 45 AKTS’ye dahil edilecektir.)

-Bulundukları yarıyıl itibariyle müfredatında bulunan bütün derslerini almış, tekrar dersi olmayan ve AGNO’su 2,50 üzerinde olan öğrenciler istemeleri halinde üst yarıyıldan (toplamda alınan dersler 45 AKTS’yi geçmemek üzere) ders alabilirler. Bu öğrencilerin Öğrenci İşleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. 1. Sınıf öğrencileri üst yarıyıldan ders alamazlar.

- Mezuniyetine tek dersi kalan öğrencilere, istemeleri halinde azami AKTS kredi saati miktarına ilaveten bir ders verilir (45 AKTS + 1 ders). Bu durumda olan öğrencilerin Bölüm Sekreterliklerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri

-Katkı payı ve öğrenim ücretleri 9 Eylül – 17 Eylül 2019 tarihleri arasında Halkbank şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden T.C. kimlik numarasıyla, Halkbank internet bankacılığından ise öğrenci numarasıyla ödenebilir. Katkı payı veya öğrenim ücreti borcu olan öğrenciler ders kayıtlarını katkı payı veya öğrenim ücretini ödedikten sonra yapabileceklerdir.

-Başarı bakımından bulundukları sınıfta ilk %10’a giren ikinci öğretim öğrencileri aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı tutarında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

-%10’a giren öğrencilerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

-Normal sürede (Lisans 4 Yıl / Yüksek Lisans 2 Yıl / Doktora 4 Yıl) mezun olamayan birinci öğretim öğrencileri, uzattıkları her dönem için öğrenci katkı payı tutarında harç ücreti ödeyeceklerdir.

-Öğrencilerin aynı anda iki Lisans, iki Ön Lisans, iki Lisansüstü programında kayıt hakkı bulunmamaktadır. Ancak (Lisans-Yüksek Lisans) (Ön Lisans-Lisans) (Açık öğretim Lisans-Örgün öğretim Lisans) eğitimi alınabilir. Bu şekilde iki programda kaydı bulunan I. Öğretim öğrencilerinden kayıt tarihi itibariyle ikinci kaydı Erzurum Teknik Üniversitesi olanlardan Bakanlar Kurulu Kararına göre tablodaki I.Öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarında harç ücreti alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere harç ataması yapılmıştır.

-Şehit-Gazi yakını (eş ve çocuklarından) olan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin ilgili belgeler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

-Engelli raporu olan öğrencilerin, rapor ile birlikte başvurmaları halinde öğrenim ücretlerinde engellilik oranı kadar indirim yapılacaktır.

KATKI PAYI ve ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

II. Öğretim

-%10’a giren II.öğretim öğrencileri

-Aynı anda iki yükseköğretim programında kaydı bulunan I.öğretim öğrencileri

-Dönem uzatan I.öğretim öğrencileri

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

764,50 TL

193,50 TL

577,50 TL

156,50 TL

Fen Fakültesi

640,50 TL

Edebiyat Fakültesi

513,50 TL

Spor Bilimleri Fakültesi

Enstitüler

129,00 TL

-Eğitim-Öğretim (Ders) başlangıcı: 23 Eylül 2019

Akademik Takvim için tıklayınız.