Veri Tabanlarına Kurumsal Kimlik Sunucuları ile Erişim

EKUAL kapsamındaki bazı veri tabanlarına kampüs dışından kurumsal kimlik sunucuları aracılığıyla erişim sağlanabilmektedir. Bunun için kurumsal mail adresinize ve şifrenize sahip olmanız yeterlidir.

Elsevier servislerine kampüs dışından erişim sağlayabilmek için

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Access through your institution" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilirsiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilirsiniz. Ayrıca sayfanın sağ üst köşesinde ya da sağ üstteki kurum simgesine bastığınızda üniversitenizin ismini/logosunu görmelisiniz.

Taylor & Francis için

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Access through your institution" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise kaynaklara tam metnin erişim sağlayabilirsiniz.

EBSCOhost servisleri için
Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Institutional Login" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilirsiniz. Bazen kurum seçtikten sonra ana sayfaya tekrar yönlenebilirsiniz, lütfen tekrar "Institutional Login" bağlantısını takip edin.
Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında EBSCOhost tarama ekranına erişirsiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitenizin ismini/logosunu veya EKUAL logosunu görmelisiniz.

IEEEXplore servislerine

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Institutional Sign In" ya da "Sign in to Continue Reading" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Access provided by ... şeklinde).

Web of Know servislerine

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Institutional Sign In" başlığı altından "YETKİM - Turkish Federation" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise Web of Science tarama ekranına erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta alt kısmında ULAKBİM ya da üniversitenizin ismini görmelisiniz.

EmeraldInsight servislerine

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Access through your Institution" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilirsiniz. Ayrıca sayfanın sol üst kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Welcome ... şeklinde).

JSTOR servislerine

Sitede yaptığınız arama sonucunda karşınıza çıkan sayfada "Log in through your library" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilirsiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında "Access provided by ..." şeklinde ya üniversite adınızı ya da EKUAL görmelisiniz.

WileyOnlineLibrary servislerine

Karşınıza çıkan sayfada "Access through your institution" bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın sol üst kısmında EKUAL logosunu ya da üniversitenizin ismini/logosunu görmelisiniz (logo üstüne farenizi götürdüğünüzde üniversite adınız görünebilir).

ProQuest servisleri

Karşınıza çıkan sayfada "Daha fazla özelliğe erişmek için. kitaplığınız yoluyla oturum açın"/"Log in through your library to access more features." bağlantısını takip etmelisiniz. Gelen Formda da "Daha fazla erişim seçenekleri >>> Kurumunuzun yerel kullanıcı girişi"/"More access options >>> Use your institution's local login" seçmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise tarama sayfasına yönlendirilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında "Erişimi sağlayan ..."/"Access provided by ..." şeklinde üniversite adınızı görmelisiniz.