Üniversitemizde "Akıllı Şebekelerde Değiştirilebilir Yüklerin Optimal Yönetimi" Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi konferans salonunda "Akıllı Şebekelerde Değiştirilebilir Yüklerin Optimal Yönetimi" adlı konferans düzenlendi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol SOYSAL, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih YETİM çok sayıda öğretim üyesi, Aras EDAŞ mensupları, serbest çalışan Elektrik Mühendisleri ve öğrenciler katıldı.Konferansa konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ, elektrik enerjisi üretim ve tüketim yönetimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Akıllı Talep Yönetim Sisteminine değinen Prof. Dr. ALTAŞ, elektrik dağıtım şirketleri ile anlaşmak kaydıyla, tüketim talebinin uygun zaman dilimlerine kaydırılması halinde faturalarda önemli ölçüde düşüş sağlanabileceğine dikkat çekti. Konferans, Rektörümüzün Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ'a plaket takdimi ile sona erdi.