TÜBİTAK'tan Dr. Öğr. Üyesi Emel Zorluoğlu Akbey'in Projesine Destek

Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emel Zorluoğlu Akbey yürütücülüğünde “Dünya Edebiyatı Yazarı Olarak Osmanlı İmparatorluğu'ndan Çağdaş Türkiye'ye İngilizce Yazan Osmanlı/Türk Kadın Yazarlar” başlıklı proje TÜBİTAK 3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Ulusal ve uluslararası edebiyata yeni perspektiflerden bakma yeteneğimize yardımcı olabilecek bu proje kapsamında analiz edilecek yazarların Dünya edebiyatındaki yerleri sorgulanırken, kadın yazınının öne çıkarılması ile klasik tarih anlayışının sorgulanması, tarihin tekrardan kadın lehine yazımının sağlanması da hedeflenmektedir. Bu projenin kadın çalışmalarına, Türk ve İngiliz Edebiyatına yeni bir soluk getirmesi hedeflenmektedir.