Tercih Rehberi

ARAMA SONUÇLARI

☰ Menü

Mühendislik Tamamlama Müfredat Değişikliği

Danıştay 8. Dairesinin 2020/1717 Esas No'lu kararı uyarınca, Mühendislik tamamlama programları uygulama esaslarının aşağıda belirtilen maddeleri iptal edilmiş olup Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından uygulama esasları güncellenmiştir.

İptal edilen maddeler
3. madde: Üniversite senatoları tarafından "Mühendislik Tamamlama" müfredatındaki dersler en "fazla %50 oranında artırılabilecektir. Ancak Yapı Ressamlığı, Yapı Tasarımı Öğretmenliği ve Matbaa Öğretmenliği programları mezunları için hazırlanan müfredatta herhangi bir artırıma gidilmeyecektir" ve
11. madde: "...Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen müfredatta üst sınırı geçmemeleri kaydıyla artırım yaparak programı uygulayan yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilere ise iki yıl ilave eğitim öğretim hakkı verilerek azami 3 yıl içinde öğrenimlerini tamamlamaları bu sürelerde tamamlayamayanların ise ilişiklerinin kesilmesi gerekmektedir."

Uygulama Esasları

Yukarıda belirtilen karara istinaden 2021 yılından itibaren kayıt yaptıran öğrencilerin azami süresi 2 yıl olarak uygulanacaktır. Aynı zamanda müfredatlarda artırım da yapılmayacağı için programların müfredatları da 2021 yılından itibaren uygulanmak üzere aşağıdaki gibi güncellenmiştir.

Bilgisayar Mühendisliği Tamamlama Programı Müfredatı
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tamamlama Programı Müfredatı
Makine Mühendisliği Tamamlama Programı Müfredatı
İnşaat Mühendisliği Mühendisliği Tamamlama Programı Müfredatı (Yapı Öğr. Mezunları)
İnşaat Mühendisliği Tamamlama Programı Müfredatı (Yapı Ressamlığı ve Yapı Tasarımı Mezunları)

2021 yılında kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıtları da yeni müfredatlara göre güncellenmiştir. Ders kayıt döneminde eklenen ancak yeni müfredatta yer almayan dersler, kayıtlardan çıkarılmış; ders kayıt döneminde eklenmeyen ancak yeni müfredatta yer alan dersler ise ders kayıtlarına eklenmiştir. Ders kayıtlarınızın son durumunu ubys'den kontrol edebilirsiniz. Yeni eklenen derslerin Blackboarda eklenmesi için ilgili dersin öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Not: 2021 yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için azami sürelerde ve müfredatlarda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Öğrenciler kayıt yaptıkları esnada uygulanan müfredatlarla devam edecek ve azami süreler artırım yapılan müfredatlarda 3 yıl, artırım yapılmayanlarda 2 yıl olarak uygulanmaya devam edecektir.

Sorularınız için: ogrenci@erzurum.edu.tr adresine e-posta göndererek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.