Mühendislik Felsefesi

Prof. Dr. Beno Kuryel’in katılacağı “Mühendislik Felsefesi” başlıklı söyleşinin muhtemel satır başları: Matematik bir zekâ ürünü değil bir kültürdür ve tarihsel evrime sahiptir. “İnsanı tüm varlığı ile sömüren bir sistem, insanın düşünmesini istemez. Bugün üniversitelerde sistem, felsefe gibi konuları birer genel kültür dersi olarak görüyor. Ben bunu genel kültür olarak değil, toplumsal bir sorumluluk olarak görüyorum.” Epistemoloji başta olmak üzere birçok felsefi disiplin mühendislik ve matematik ile doğrudan bağlantılıdır. “Matematik ve mühendislikte formüller ve kalıplaşmış bilgiler mevcut felsefede ise düşünsel özgünlük vardır. Felsefe ve mühendisliğin birleşimi ile yapılan tanımlar tam anlamıyla yerini buluyor.”