Karaman Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni

Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü anısına UNESCO anma ve kutlama yıl dönümü arasına alınması ayrıca 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi kapsamında 2021 yılının "Bizim Yunus" yılı olarak anılması öngörülmektedir. Ayrıca Yunus Emre'nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması ve üst anlamda bir medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla ‘Dünya Dili Türkçe' adıyla yurt genelinde ve yurt dışında kampanyaların da tertip edilmesi kararlaştırılmıştır. Üniversitemiz 2021 yılını, Yunus Emre'nin diyarı ve Türkçenin başşehri Karaman'da layıkıyla değerlendirmek adına çeşitli faaliyetler yapmaktadır. Bu bağlamda Karaman Valiliği, Türk Dil Kurumu ve Üniversitemiz işbirliğinde 07-09 Ekim 2021 tarihleri arasında Karaman'da Yunus Emre'nin Vefatının 700. Yıl Dönümü Anısına "Karaman Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni" adıyla bir bilim etkinliği gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.